Várpalotai vasember

2023.09.11. 12:01

Sikerrel célba ért Kóti László az ultratriatlon világkupán

Sikerrel teljesítette a tízszeres Ironman-távot Kóti László triatlonista. A Svájcban rendezett ultratriatlon világkupaversenyen az előkelő második helyen zárt a várpalotai vasember, aki 308 óra 44 perc 51 másodperc alatt abszolválta a 38 kilométer úszásból, 1800 kilométer kerékpározásból és 422 kilométer futásból álló viadalt.

Szabó Péter Dániel

Kóti László várpalotai ultratriatlonista közel 13 nap versenyzés után ért célba Svájcban Fotó: Swissultra

Családja és barátai üdvrivalgása közepette ért be a célba Kóti László, aki 13 nappal korábban vágott neki a versenynek. Az úszással kezdett, a 38 kilométert 21 óra 30 perc alatt teljesítette. Ezt követően kerékpárra pattant, s összesen több, mint 145 órán keresztül tekert a festői szépségű tájakon futó körpályán, mire teljesítette az 1800 kilométeres penzumot. 

A verseny első hetében szokatlanul hűvös időjárás és a szinte folyamatos eső is nehezítette Kóti László dolgát, aki defekt miatt több alkalommal kerékpárt is cserélt. A legnagyobb falat, a tíz maratoni táv azonban csak ezt követően várt rá. Az összesen 422 kilométert kicsivel több, mint 141 óra alatt futotta le, a célban pedig már a szerettei várták. 

– Őszintén mondom, hogy számomra mindig is a tízszeres Ironman-táv volt a nagy álom. Egyszer már majdnem volt lehetőségem elindulni egy ilyen versenyen, ám három nappal az indulás előtt törölték, így akkor az ötszörös távot teljesítettem második alkalommal. Eddig a világon összesen 156-an teljesítették ezt a kihívást, amire évek óta készülök. Nem túlzás, hogy a 2023-as esztendőm csak erről szólt, ami a családomtól, a barátaimtól, a munkatársaimtól is komoly áldozatokat kívánt. Szeretném meghálálni mindezt nekik azzal, hogy sikerrel veszem az akadályt – mondta el lapunknak az indulás előtt Kóti László. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!