Melyik iskola lesz a legaktívabb?

2023.09.28. 10:59

Több ezren futnak Veszprémben vasárnap

A veszprémi Barátság park ad helyet az idei „Fuss az iskoládért!” elnevezésű, nagyszabású eseménynek, amelyet október elsején, vasárnap rendeznek meg.

Horváth Gábor

Az iskolai futónap minden évben több ezer embert mozgat meg Veszprémben Archív fotó: VEDAC

A Rotary Club Balatonfüred-Veszprém és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) által szervezendő futásra közel 3000 előnevezés érkezett a helyi és környékbeli iskolák részéről. Az esemény napján a helyszínen is lehet nevezni (8.15 és 9.15 között), így ez a szám várhatóan még jóval magasabb lesz.

A résztvevők két távon indulhatnak, az egykörös futás célja az iskolák támogatása, emellett közel 10 kilométert is lehet teljesíteni, ennek a versenynek VEDAC-futam a neve.

A közös bemelegítés 9:40-kor kezdődik Réti Ildikó személyi edzővel, 10 órakor rajtol az egykörös Rotary-futam, 10.45-kor pedig a VEDAC-futam.

A közös sportolást szórakoztató programok, zene, tánc és tombolasorsolás kíséri egészen 13 óráig. Az esemény zárásaként eredményhirdetést tartanak.

Amit még tudni kell a futásról, hogy ez egy iskolák közötti versengés is egyben. Az indulók célba érkezés után befutócsomagot kapnak, amelyben található egy szelvény is. Ezt a szelvényt az adott iskola nevével ellátott gyűjtőládába kell bedobni. Nemcsak diákok, tanárok, hanem szülők, barátok, pártoló tagok is gyarapíthatják az iskola szelvényeit. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!