Öt gólig jutottak vendégként

2023.09.29. 21:09

Váratlan vereség után állt élre a Veszprém

A veszprémiek hozták a papírformát a futsal NB I-ben: a hetedik fordulóban, pénteken nyertek az újonc otthonában. A játéknap előtt éllovas Haladás meglepetésre 4-1-es vereséget szenvedett, így a bakonyiak vették át a vezetést a tabellán.

Horváth Gábor

Továbbra is menetel az 1. Futsal Club Veszprém az NB I-ben

Fotó: Fülöp Ildikó/archív

PTE-PEAC – 1. FC Veszprém 1-5 (0-3)

Pécs. V.: Borbás, Fehérvári, Aczél. PTE-PEAC: Wilkesz – Tóth A., Koller, Koronics, Vénosz. Csere: Molnár M., Bálint, Molnár Cs., Pápai, Karamarkovic, Forró, Hajnal.

1. Futsal Club Veszprém: Spandler – Tatai, Everton, Gavrilovics, Gerencsér. Cere: Oswald, Fridrich, Molnár R., Dorogi, Bognár, Ábrahám, Bencsik, Fellembek, Kiss M. Edző: Fehér Zsolt.

A veszprémiek esélyesként várták az összecsapást, és nemcsak azért, mert remek formában, öt sikerrel és egy döntetlennel a második helyen álltak, csapatuk rutinosabb és erősebb, mint a pécsieké. Az újonc PTE-PEAC hat kör alatt csupán egy pontot szerzett, azaz ötször is vesztesen hagyta el a pályát, s ezzel az utolsó előtti, 11. pozíciót foglalta el.

Tatai József már a második percben a kapuba talált (0-1), a 18. percben Everton (0-2), a 19. percben Fellembek Zétény volt eredményes (0-3). Kétség sem férhetett a vendégek fölényéhez, s bár a fordulás után Bálint Gergő szépített (24. perc: 1-3), nem reménykedhettek bravúrban a pécsiek. A 34. percben Tatai szerzett gólt (1-4), majd az utolsó percben Everton állította be a végeredményt, 1-5. Magabiztos vendégsiker született.

A címvédő, ebben az idényben még hibátlan Haladás VSE pénteken meglepetésre 4-1-re kikapott a Nyíregyháza vendégeként, így az 1. Futsal Club Veszprém átvette a vezetést a tabellán. A bakonyiakon kívül senki sem veretlen már az NB I-es mezőnyben. Fehér Zsolt alakulata legközelebb október 16-án lép pályára, a DEAC vendége lesz.

A hetedik forduló eredményei: Kecskemét-Maglód 5-2, Nyíregyháza-Haladás 4-1, Berettyóújfalu-Újpest 2-0, Nyírbátor-DEAC 4-3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!