Nemzetközi kupa

2023.10.28. 15:24

A VEDAC sportolója lett a legjobb női versenyző

Monoron rendezték meg a X. Eagles Cup nyílt, nemzetközi taekwon-do versenyt, amelyen hat ország 45 klubjának mintegy 450 versenyzője mérettette meg magát. Hazai és külföldi világbajnokok is képviselték a klubokat. Veszprémi Egyetemi Diák Klub Taekwondo Szakosztálya három versenyzőt indított a tornán.

Veol.hu

A VEDAC csapata, balról: Tóth András Áron, Bécsi Nikolett, Ronald Grant és Vajky László

Forrás: VEDAC

A VEDAC beszámolója szerint Bécsi Nikolett felnőtt női kategóriában formagyakorlattal kezdett, nagyon magabiztos menetekkel jutott a döntőig, ahol szoros eredménnyel szerezte meg a második helyet. Nem sokkal később küzdelemben is remekelt: egy erős, technikás mezőnyben, rendkívül magas színvonalú módon sorra győzte le ellenfeleit, ezzel aranyérmet szerzett. Zárásként jött a harmadik egyéni versenyszám, a női erőtörés, ahol Bécsi Nikolett magabiztos töréssorozattal maga mögé utasította a nála jóval nagyobb és nehezebb versenyzőket, a világbajnokokkal megtűzdelt mezőnyt, és megérdemelten állhatott a dobogó tetejére. A veszprémi kiválóság a legjobb női versenyzőnek járó kupát is átvehette a monori kupán.

Tóth András Áron junior korosztályban, egyéni formagyakorlatban és küzdelemben is az ötödik helyen végzett. Majd csapat versenyszámokban a kitűnőnek számító két hatodik helyet érdemelt ki.

A felnőtt férfiaknál, +85 kilogrammos küzdelemben a szintén VEDAC színeiben induló angol származású versenyző, Ronald Grant a döntőig jutva a dobogó második fokára léphetett fel az ezüstéremért.

A VEDAC versenyzőinek felkészülését és versenyzését Vajky László edző irányította.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!