Új tehetség született

2023.10.15. 08:31

Ennyi hibával nem lehet mérkőzést nyerni

Fontos pontokat hullajtott hazai pályán a Fejér-B.Á.L. Veszprém az NB I újabb körében, bebizonyosodott, hogy ennyi hibával nem lehet mérkőzést nyerni, az ellenfél fel is őrölte az ellenállásukat.

Király Ferenc

Fotó: Nagy Lajos

Fejér-B.Á.L. Veszprém–Carbonex-Komló 25-29 (12-15)

Veszprém, 300 néző. Vezette: Bíró, Kiss.

Veszprém: BALOGH – Szmetán P. 2, Szuharev 1, Bugyáki 2, Szrnka, KRISTÓF 5, Nourelden. Csere: Gödör (kapus), DJUKIC 5, Vetési, Grünfelder, FAZEKAS M. 7, Hári 3 (2), Hornyák. Edző: Éles József, Danyi Gábor.

Komló: MERKOVSZKI – URBÁN 4, BOGDANIC 6, Melnyicsuk 2, Rotim, Jerkovic 3, MENYHÁRT 8 (1). Csere: Granic (kapus), Vekic, Szöllősi 2, VÁCZI 4, Veselinovic. Edző: Marosán György.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1.

A bakonyiak tartalékosan várták az alsóházi rangadót, Mojsilov, Draskovics és Pintér sem állt a szakmai stábjuk rendelkezésére, persze, nem emiatt, de az akkor még sereghajtó kapott előbb lábra (2-4), és a támadásaik később is gördülékenyebbek voltak (3-7). Viszont a védelmüket is dicséret illette: a 18. percig csak Djukic tudta bevenni Merkovszki kapuját, a társai tompán kézilabdáztak, biztos helyzetekben is megremegett a kezük. Negyedóra után Éles-edző eligazítást tartott nekik, s mert Baloghban is mind több labda akadt el, felzárkózott a csapata (6-8), de mielőtt örültek volna a szurkolóik, a másik oldal újra néggyel vezetett (7-11). A keveset hibázott rivális a játékrész hátralévő részében tartotta néhány gólos előnyét (9-11), Bugyákiéknak esélyük sem volt a fordításra (12-13), mert bár nagy szívvel küzdöttek, de sokszor voltak pontatlanok.

A vetélytárs a fordulás után is dinamikusabbnak tűnt, érződött rajtuk, hogy nekik nagy fontossággal bír a bajnoki, amihez úgy is álltak hozzá (13-17). Hamarosan Szrnka kapott piros lapot, majd egy perc múlva Rotim is, aki karrierje első élvonalbeli fellépésén vitézkedett Fazekas Mátéval szemben volt túlzottan szabálytalan. Mint utóbb kiderült, a 17 éves diák lett a derbi legjobbja, hiszen a góljai mellett gyakran hozta helyzetbe a társait, bátran vállalkozva hétmétereseket és kisbüntetéseket harcolt ki. A komlóiaknak meggyűlt vele a baja (16-17), ám mert a veszprémiek újra és újra hibáztak, Menyhárték éltek a lehetőségeikkel (16-20). A nagy szívvel harcolt hazaiak a folytatásban rendre felzárkóztak két gólra (20-22), de ennél közelebb már nem tudtak jönni (24-26). Így eztán is egy diadalt számlálnak az évadban, amivel visszacsúsztak a kieső zónába.

Danyi Gábor: Megérdemelten nyert a Komló, hiszen végig hátrányban voltunk. Rengeteg energiánkat felemésztette, hogy sokszor kellett felzárkóznunk. A csata egyik legnagyobb pozitívuma Fazekas Máté remek teljesítménye.

Marosán György: Érzelmes és nehéz párharcon vagyunk túl, a nézők nagy küzdelmet láthattak. Néha az volt az érzésem, hogy mi nem hisszük el, hogy megnyerhetjük a meccset, az ellenfelünk pedig, hogy megfordíthatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!