Mindenki az elvárható szint felett teljesített

2023.10.05. 07:00

Három érmet szereztek a pápai erőemelők a vb-n

A World United Amateur Powerlifting (WUAP) szövetség Bécsben rendezte az erőemelő-, fekvenyomó- és felhúzó-világbajnokságot. A viadalon a Marina Body Center versenyzője, Szép Szabolcs amatőr világbajnoki címet szerzett.

Haraszti Gábor

Farkas Tamás (középen, feketében) büszke volt tanítványaira

Forrás: egyesület

Az osztrák fővárosban négy napon keresztül zajlott a verseny, ahova a pápaiak négy fővel utaztak. Farkas Tamás tanítványai kivétel nélkül nagyon jól helytálltak, hárman is éremmel tértek haza, közülük a 110 kilogrammos kategóriában Szép Szabolcs a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

– A felkészülést sérülések, egyéb nehezítő körülmények hátráltatták, de így is nagyon jól sikerült a verseny, mindenki magasan az elvárható szint felett teljesített – mesélte Farkas Tamás edző. – Tóth Richárd Soma éremesélyekkel utazott ki, ezt tudta is hozni, hiszen második lett. Róla tudni kell, hogy másfél éve egy súlyos balesetben majdnem elveszítette a lábát, innen indultunk, innen kezdtük a felkészülést. Elégedett vagyok vele, hiszen élete első nemzetközi versenyén dobogóra állhatott. Nagy Krisztián egy erős mezőnyben, a 125 kilogrammosok között indult, 242,5 kilogrammot emelt, ami a második helyre volt elegendő. Szűcs Krisztián volt az egyik legnagyobb küzdő, neki a csoportösszevonás miatt a 125+-os kategóriában kellett helytállnia, ami olyannyira sikerült, hogy egyéni csúcsát 12,5 kilogrammal javította meg, így a negyedik helyig repítette. 

– A legfényesebb érem Szép Szabolcs nevéhez fűződik, aki harminc éve edz. Szabi korábban meg sem fontolta, hogy versenyezni fog, az elmúlt években mégis kedvet kapott hozzá, és a jó eredmények nem is maradtak el. Bécsben komoly taktikai és fizikai küzdelmeket éltünk át, az ő kategóriáját is összevonták, hiába voltak erősebbek a riválisok, nem tudták a harmadik fogást teljesíteni, így végül nagy csatában a 95–110 kilogrammos kategóriában 250 kilogrammot emelt, amivel mindenkit maga mögé utasított. Szeretném mindenkinek megköszönni a támogatást, a sok üzenetet, a bécsi magyaroknak a szurkolást, külön köszönjük Egyed Jenőnek a hasznos tanácsokat – tette hozzá Farkas Tamás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!