Tavaly elképesztő meccset játszottak a felek

2023.10.03. 12:04

Lékai Mátéék érkeznek szerdán a Veszprém Arénába

A Ferencváros lesz a Telekom Veszprém ellenfele szerdán a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Az előző szezonban összesen kilencven gól született a Veszprém-Fradi bajnokin

Forrás: Archív fotó: Pesthy Márton

A veszprémiek egy balul sikerült Bajnokok Ligája találkozót követően lépnek pályára, mint ismeretes, Momir Ilics csapata múlt csütörtökön 36-30 arányú vereséget szenvedett a dán GOG otthonában a csoportkör harmadik fordulójában. A bakonyiak nagyon gyenge napot fogtak ki, sokat hibáztak, riválisuk pedig maximálisan kihasználta ezt, a közel egy hetes pihenő alatt viszont bizonyosan rendezték a sorokat. A Ferencváros elleni bajnoki mérkőzésen újra lendületbe szeretne jönni a Telekom, ami nem a legjobb hír a fővárosiak számára.

A Ferencváros egyébként jó formában van, Pásztor István alakulata három idegenbeli sikert tudhat maga mögött ebben az NB I-es szezonban, ráadásul legalább 30 lőtt gólig jutott mindegyik alkalommal. A Budakalászt 36-22-re, a Gyöngyöst 35-29-re, a Komlót 30-26-ra verte meg. A remek támadópotenciállal rendelkező FTC három siker mellett egyszer kapott ki ebben a szezonban, az OTP Bank-Pick Szegeddel szemben maradt alul hazai pályán két találattal (34-36).

A Veszprém Arénában természetesen a hazaiak az esélyesek, Lékai Mátéék maximum abban reménykedhetnek, hogy megszorongatják a címvédőt, amely hibátlan mérleggel, négy sikert aratva áll a tabella élén. Az előző idényben érdekes meccset játszottak a felek a bakonyi vármegyeszékhelyen, tavaly novemberben kilencven (!) gól született az összecsapásukon, a veszprémiek 50-40-re nyertek. Meglátjuk, idén lesz-e védekezés a Veszprém-Fradi bajnokin, amely szerdán 18.45-kor kezdődik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!