Ekkora verést még senki sem mért a Barcelonára

2023.10.27. 08:54

Momir Ilics elmondta, mit gondol a történelmi sikerről

Beszámoltunk róla, történelmi győzelmet aratott a Telekom Veszprém csütörtökön a kézilabda Bajnokok Ligájában, a bakonyiak első alkalommal tudtak nyerni a Barcelona vendégeként.

Horváth Gábor

Fotó: Horváth Gábor/archív

A veszprémiek elképesztően szervezetten és fegyelmezetten kézilabdáztak, hihetetlen, de 41 gólig jutottak vendégként. Ez végül öt gólos sikert jelentett, s ekkora különbséggel a katalánok még senkitől sem kaptak ki a Palau Blaugranában.

Óriási tempóban kezdődött a meccs, a Barcelona igyekezett gyorsan kialakítani egy nagyobb előnyt. A hazaiaknak több labdájuk is volt ahhoz, hogy három góllal vezessenek, ekkor azonban fontos lehetőségeket hibáztak. Ami meg is bosszulta magát, a remek napot kifogó Corrales két nagy védésére alapozva a Telekom Veszprém fordított és az első félidőt követően két góllal vezetett. Ez megalapozta a folytatást, a szünet után határozottan rombolta tovább ellenfele fizikai és mentális erejét a vendég együttes. A Barcelona erőlködött, az egyéni játékot helyezte középpontba és több technikai hibát is vétett. A bakonyiak ezzel szemben komplett csapatként működtek támadásban és védekezésben egyaránt, ráadásul komolyabb hullámvölgy nélkül hozták le a meccset. A 41-36-os végeredmény egyrészt elképesztő, másfelől teljesen reális, volt ekkora különbség tegnap a két csapat között.

Nézzük, hogy látták a szakvezetők az összecsapást.

- Történelmi győzelem volt, először tudtunk nyerni Barcelonában, ott, ahol nem sok csapatnak sikerül pontot szereznie. Minden játékosomat nagy dicséret ileti, hiszen 60 percen keresztül kiválóan játszottunk és ebben mindenkinek szerepe volt - nyilatkozta a mérkőzést követően Momir Ilics, aki kiemelte a Spanyolországba utazó veszprémi szurkolók segítségét.

A Barcelona mestere, Carlos Ortega természetesen kevésbé volt boldog. - A Veszprém volt a jobb ma. A védelmünk nem működött, 41 gólt kaptunk, ami rengeteg. Fel kell, hogy ébredjünk és folytatnunk a munkát, hosszú út áll még előttünk - fogalmazott a bakonyiak korábbi vezetőedzője.

A Veszprém ezzel pontszámban beérte a csoport élén a Barcelonát, amely jobb gólkülönbségével áll az első helyen.

A hatodik forduló további eredményei a B csoportban: Plock-Celje 30-25, Porto-GOG 32-31, Montpellier-Magdeburg 25-28. Az állás: 1. Barcelona 10 pont, 2. Veszprém 10, 3. GOG 8, 4. Magdeburg 8, 5. Porto 6, 6. Montpellier 4, 7. Plock 2, 8. Celje 0.

A Telekom Veszprém október 28-án, 18 órai kezdettel a Budakalászt fogadja az NB I-ben, a következő BL-meccse pedig november 15-én lesz Szlovéniában, Celjében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!