Taekwondo

2023.10.31. 12:06

Monoron jártak a Herendi Taewondosok

A népes csapattal utazó herendi egyesület a X. Eagles Cup elnevezésű nyílt bajnokságra látogatott, ahol hat ország több mint 420 versenyzője vett részt.

Veol.hu

A herendiek népes csapata Fotó: Herendi Taekwon-dosok Baráti Egyesülete

A kétnapos megmérettetés első versenynapján a gyerek- és serdülő kategóriák versenye zajlott le. A körmérkőzéses szabályrendszer szerint lebonyolított selejtezőket nyolc sportoló sikeresen teljesítette, Prebszl Olivér, Máté Áron, Solymosi Noel, Endrődi Ervin, Enyingi Anna, Enyingi Lili, Magyar András és Prebszl Hunor. Az így kiharcolt továbbjutás lehetőségét két versenyzőnek sikerült éremre váltania. Máté Áron gyermek fiú formagyakorlat kategóriában bronzérmet, Solymosi Noel serdülő fiú formagyakorlat kategóriában ezüstérmet zsebelt be.

A második napon a selejtezők az előző napihoz hasonlóan zajlottak le ifjúsági és felnőtt kategóriában, aminek eredményeképpen minden herendi versenyző felállhatott a dobogó valamelyik fokára. Eredmények: Etlinger Zsófia erőtörés 3. hely, Erdősi Márton küzdelem 3. hely, Németh Réka erőtörés 2. hely, Darnai Máté erőtörés 2. hely. Darnai János küzdelemben és formagyakorlatban sem talált legyőzőre, mindkét számban aranyérmet nyert. A versenyzőket Darnai János és Enyingi András készítette fel. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!