Sportcipőt húztak

2023.10.02. 11:35

Több ezren futottak az iskolájukért

Vasárnap a veszprémi Barátság park adott helyet az idei „Fuss az iskoládért!” elnevezésű, nagyszabású eseménynek. A futáson nem csak az iskolák tanulói vettek részt, hanem tanárok, barátok, szülők, futni vágyók.

Balogh Dávid

Az autók helyett ezúttal a futók lepték el a Jutasi utat

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Az eseményt A Rotary Club Balatonfüred-Veszprém és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) közösen szervezte, és bonyolította le. A rendezvényre közel 3000-en neveztek elő, illetve a verseny napján is lehetett még jelentkezni, így ez a szám tovább növekedett. 

A futók két távon indulhattak el. Az egykörös futás célja az iskolák támogatása volt, a másik távon pedig 10 kilométert teljesíthettek a résztvevők. A rajt előtt Réti Ildikó vezényelte le a közös bemelegítést, a sérülések elkerülése végett. Az egykörös távot teljesítő futók beérkezéskor ajándékcsomagot vehettek át, amely tartalmazott egy szelvényt is. Ezt a szelvényt az adott iskola nevével ellátott gyűjtőládába kellett bedobni. A legtöbb szelvényt a „Fuss az iskoládért” eseményen idén is a Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola szerezte meg, így ismételten ők vihették haza, az I. helynek járó díjat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!