Történelmet írt az erős család

2023.10.25. 21:39

Ilyen egy világbajnok família: több mint fél tonnát képes felhúzni a három Hablicsek

A kilenc éves Hablicsek Hunor határozottan mondta, hogy egyszer szeretne világbajnok lenni, úgy, mint az édesapja. Azóta eltelt hét esztendő és az álom máris teljesült, ha pedig hozzátesszük, hogy Hunor bátyja is vb-cím tulajdonosa, máris kiderül, hogy egy egészen különleges családról van szó.

Horváth Gábor

A Hablicsek-család a kiskunfélegyházi vb-n nyert aranyérmekkel

Forrás: család

A családfő, Hablicsek Norbert a minap szerezte meg a 14. és a 15. világbajnoki címét, de a Kiskunfélegyházán rendezett erőemelő vb-vel kapcsolatban talán nem ez lesz a legszebb emléke. Hanem az, hogy kisebb fia, Hunor 16 évesen először lett vb-aranyérem tulajdonosa. A fiatal sportember ifjúsági korosztályban, Európa-rekorddal lett győztes, 130 kilogrammot emelt. Hunor egy éve kezdte az erőemelést, amit nem is lehet ennél korábban kezdeni, de már régóta tudta, hogy mivel szeretne foglalkozni, lapunk hasábjain nyilatkozta anno, kilenc évesen, hogy a vb-arany a vágya. Ezzel a szép sikerrel csatlakozott édesapjához és bátyjához, Hubához, aki open kategóriában, 175 kilogrammos teljesítménnyel hatodik világbajnoki címét szerezte meg.

Édesapjuk, Norbert, mint említettük, immáron 15 vb-elsőség tulajdonosa, ezúttal guggolásban is elindult, ahol aranyérmet és abszolút harmadik helyet érdemelt ki.

A több évtizedes sportmúlttal rendelkező Norbert felhúzásban 333 kilogrammos egyéni rekorddal rendelkezik, tehát a három Hablicsek egy jó napon több mint 600 kilogrammot tud felhúzni egy mozdulattal. Ez nagyjából azt jelenti, hogy egy „Kispolskival” hárman elbírnának.

Forrás: család

A GPC szervezett kiskunfélegyházi világbajnokságán egyébként egy héten át közel ezren mérették meg magukat a világ minden tájáról. Közülük mindenképpen kiemelkedik a három Hablicsek teljesítménye, hiszen egyedülálló (és nemcsak erőemelésben), hogy apa és két fia egyaránt a dobogó legfelső fokára állhat fel egy eseményen.

Hablicsek Norbert dicsérte fiait, kiemelve, hogy rengeteg munka van az eredmények mögött, ebben a sportban mindent átgondoltan, okosan kell csinálni. Hablicsekék - akik a pétfürdői Kronosz Gymben készülnek - köszönik támogatóik segítségét, Norbert külön hangsúlyozta, felesége, Kata hatalmas szerepét a sikeres családi versenyzésben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!