Buszbaleset miatt később kezdődött a fürediek meccse

2023.11.12. 16:49

A 93. percben egyenlítettek a Balaton-partiak Felcsúton

Egy pontot szerzett a Balatonfüredi FC vasárnap a labdarúgó NB III-ban.

Horváth Gábor

A balatonfürediek idegenben játszottak döntetlent

Fotó: Nagy Lajos/Archív

Puskás Akadémia II. – Balatonfüredi FC 1-1 (1-0)

Felcsút, 100 néző. V.: Juhász. Puskás Akadémia II.: Auerbach (Perczel, 61.) - Umathum, Markgráf, Magasföldi, Janyickij (Demeter, 80.), Ominger, Szabari (Yablonsky, 46.), Posztobányi, Makara, Vajda, Dusinszki (Mondovics, 61.). Edző: Vanczák Vilmos.

Balatonfüredi FC: Erdélyi – Farkas, Imre (Tóth G., 79.), Szalai, Mayer (Gosztonyi, 87.), Major (Lórántfy, 87.), Lazs, Pécseli, Bartha (Török, 58.), Nagy R., Hetesi (Horváth Á., 46.). Edző: Borgulya István.

A mérkőzés 40 perces késéssel kezdődött a füredi csapat buszbalesete miatt, szerencsére személyi sérülés nem történt. Az első félidő teljesítményén meglátszott az eset, a felcsúti fiatalok uralták a mérkőzést, a BFC csak a rombolással törődött, erőtlen támadásait csírájában elfojtották. A hazaiak a félidő folyamán két kapufát is rúgtak. A 32. percben pedig gólt szereztek, a balról betörő Ominger két csel után 13 méterről lőtt Erdélyi kapujába, 1-0.

A második félidőt már jobban kezdte a BFC, masszív védekezés mellett a támadásokra is nagyobb hangsúlyt helyezett, mely kisebb lehetőségekben mutatkozott meg. A 70. perctől a házigazda láthatóan elfáradt, húzta az időt, kontrákra próbált berendezkedni. A fürediek egymás után rúgták a szögleteket, a sokadik után, a 93. percben egy röviden kirúgott labdát Lasz Szabolcs 12 méterről lőtt a hazai kapuba, 1-1.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a 89.percben Farkas Dániel ellen szabálytalankodtak, de a játékvezető neki mutatta fel a második sárga lapot, s így kiállította.

Tudósított: Fülöp Zoltán.

Borgulya István: - Gyűrte egymást a két csapat, az első félidőben a hazaiak, a másodikban mi voltunk a jobbak. Az eredmény igazságos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!