Véget ér a rossz széria?

2023.11.03. 14:34

Az FC Ajka a Tiszakécskét fogadja

A labdarúgó NB II 14. fordulójában a sereghajtó zöld-fehér együttes hazai közönség előtt játszik a Tiszakécskével. A két csapat szerdán kupameccsen találkozott egymással, akkor a Tiszakécske lehetett boldogabb a hármas sípszó után.

Balogh Dávid

Nehéz helyzetben az Ajka

Fotó: Gyarmati László/archív

Az FC Ajka 13 forduló után a tabella utolsó utolsó helyéről vághat neki a találkozónak. Az ajkai vezetés szeptember végén kezdeményezett edzőváltást, Jeney Gyulát Schindler Szabolcs váltotta, ám még a régi-új trénerrel sem sikerült győznie a csapatnak. Szerdán a MOL Magyar Kupa 4. fordulójában épp a Tiszakécskével játszott a zöld-fehér csapat, ahol egy gól döntött, a kék-sárgák javára. A mindent eldöntő találatot egyébként az a Zamostny Balázs szerezte, aki pár évvel ezelőtt a bakonyi szerelést húzhatta magára.

A Tiszakécske idei szereplése sem túl acélos a pontvadászatban. Eddig háromszor nyertek, ötször döntetlenre végeztek, és ugyan ennyiszer kaptak ki. A tabella 15., azaz kieső helyén állnak 14 egységgel.

Az Ajka a 18. helyet foglalja el, mindössze 5 ponttal. Jelenleg a biztos bennmaradást érő helytől 10 pontra.

A feleknek ez lesz a hetedik bajnoki mérkőzésük. Eddig az ajkaiak háromszor, a kécskeiek pedig egyszer tudtak nyerni. Kétszer nem született győztes. Gólarányokat tekintve 12-9 az állás a bakonyiak javára.

Az FC Ajka–Tiszakécskei LC bajnoki mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik az Ajka Városi Sportcentrumban. A mérkőzés játékvezetője Jakab Árpád lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!