Futsal NB I

2023.11.20. 20:48

„Felrobbant a csarnok”, rendkívül ritkán látható módon nyert a Veszprém

Óriási csatában szerzett rendkívül fontos pontokat a Veszprém a futsal NB I-ben. A bakonyiak két tized másodperccel a vége előtt vitték be a döntő találatot egyik legnagyobb riválisuk ellen.

Horváth Gábor

Hatalmas volt az öröm, nem véletlenül, hatalmas sikert aratott a Veszprém

Fotó: FULOP ILDI

1. FCV-Kecskemét 3-2 (1-1)

Veszprém, 800 néző. V.: Zimonyi, Kiss, Tiringer. 1. Futsal Club Veszprém: Spandler – Tatai, Everton, Gavrilovics, Gerencsér. Csere: Oswald, Fridrich, Dorogi, Bognár, Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek, Kiss M., Lux. Edző: Fehér Zsolt.

SG Kecskemét Futsal: Rigó – Bíró, Pál, Suscsák, Tomic. Csere: Lehotai, Hajnal, Bencsik R., Kajtár, Milosavljevics, Haász, Nádudvari, Fekete, Szabó J. Edző: Koós Károly.

Két 26 pontos csapat találkozott egymással, a rangadót megelőzően Porga Gyula polgármester és Rajki Tamás, a veszprémi klub ügyvezetője adott át közös, városi-egyesületi támogatást. Az ajándék labdákat a Bárczi Gusztáv Általános iskola kapta.

Koncentráltabban, elszántabban kezdett a Veszprém, a Kecskemét kissé megilletődöttnek tűnt. A 4. percben ennek meg is lett az eredménye, Fridrich szögletére Gavrilovics érkezett remekül és a jobb alsóba helyezett, 1-0.

Nem sokat kellett várni a válaszra, Fekete jobb oldalról belőtt labdája Fridrich sarkáról pattant saját kapujába, 6. perc: 1-1.

A folytatásban a hazaiak álltak közelebb a második találathoz, Ábrahám veszélyeztetett, Rigó védett, Fellembek pedig a kapufát találta el. Rigónak sokkal több dolga volt, mint Spandlernek, de utóbbi sem lehetett nyugodt a kapuban. A felek nem kockáztattak sokat, viszont a megszerzett labdával villámgyorsan támadtak, ebben pedig benne volt, hogy változik az eredmény. A szünet előtt ugyanakkor nem esett több gól.

A második félidő elején Spandler védte Suscsák löketét. Erőteljesen kezdtek a vendégek, de a bakonyiak sem hagyták magukat, egyre idegesebb volt a hangulat a pályán. A Veszprém valamelyest nyomás alatt tudta tartani ellenfelét, de nagyobb helyzet nem alakult ki.

Aztán elmozdult a holtpontról a meccs. A 28. percben szöglet után Gerencsér kilenc méterről a jobb alsóba továbbította a játékszert, 2-1. Gyorsan jött a válasz, Tomic passzát Suscsák vágta a léc alá közelről, 29. perc: 2-2.

 

Spandler sérült meg egy ütközésnél, de tudta folytatni a veszprémi kapus. Az utolsó 10 percbe lépve belehúztak a kecskemétiek, akik ekkor frissebbnek tűntek. Nem tudtak felülkerekedni a hazaiakon, hatalmas csata volt a pályán.

Az utolsó percben Spandlernek kellett nagyot védenie, az utolsó másodpercben aztán jött a „dráma”. Szögletet végezhettek el a veszprémiek, Fehér Zsolt időt kért, Fridrich végezte el a sarokrúgást, a figura Luxra volt kijátszva, aki 11 méterről kapásból a bal alsóba helyezett. Rigó későn látta meg a labdát, így nem tudta hárítani a nem túl erős, de pontos lövést, 3-2.

Elképesztő: két tized másodperccel a végső dudaszó előtt vitte be a döntő találatot a Veszprém! Valósággal „felrobbant” a csarnok, órási ünneplés indult a pályán, a bakonyiak olyan sikert arattak, amely rengeteget számíthat a folytatásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!