Sakk Európa-bajnokság

2023.11.21. 09:22

Gaál Zsóka: kis szerencsével sokkal jobb helyezést is elérhettünk volna

A montenegrói Budva város adott otthont a csapat sakk Európa-bajnokságnak, amelyen a magyar női válogatott tagjaként részt vett az ajkai Gaál Zsóka is.

Horváth Gábor

Gaál Zsóka öt pontot szerzett az Eb-n

Forrás: archív

A magyar női válogatott a következő táblasorrendben képviselte hazánkat az Eb-n: Hoang Thanh Trang, Gaál Zsóka, Papp Petra, Terbe Julianna, Lázárné Vajda Szidónia. A csapatkapitány Fodor Tamás volt.

„Igazán nehéz volt a verseny, erős csapatokkal kellett megmérkőznünk. Tizenkettedik kiemeltként indultunk és a 20. helyen végeztünk. Kis szerencsével sokkal jobb helyezést is elérhettünk volna. A kilenc fordulóból nyolcszor kaptam lehetőséget a játékra, ebből kétszer ülhettem az első táblán, az első és az utolsó fordulóban. Örültem, hogy mindkét partit megnyertem. A nyolc partiból négy győzelem, két döntetlen és két vereség volt a mérlegem, így öt ponttal tudtam hozzájárulni a csapat eredményéhez. Ami külön öröm számomra, hogy az utolsó fordulóban lévő győzelmem a női nagymesteri norma teljesítését is jelentette” – nyilatkozta Gaál Zsóka, aki gratulált a 12. kiemeltként kilencedik helyen végzett férfiválogatottnak, és megköszönte a szurkolást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!