Siker

2023.11.21. 17:30

Kétszeres világbajnok a takácsi testépítő

Két aranyéremmel, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárta a Spanyolországban rendezett testépítő-világbajnokságot Fekete Bálint. A 27 esztendős sportember teljesítményének köszönhetően profikártyát kapott.

Haraszti Gábor

A WABBA (World Amateur Body Building Association) szövetség Spanyolország északkeleti részén, Tarragona városában rendezte meg a világeseményt, ahova Bálint eddigi pályafutása egyik legjobb formájában érkezett. A sportoló népes, rangos nemzetközi mezőnyben találta magát, elmondása szerint azonban nem izgult, koncentráltan, a célt szem előtt tartva, mentálisan és fizikálisan is felkészülve állt színpadra.

Fotó: Fekete Bálint 

– Először a Man Athletic Bodybuilding Easy kategóriában mérettem meg magam, itt óriási vágyam teljesült, az egész fizikumot tudtam prezentálni a színpadon hozzá illő kondícióban, és egyből dobogóra álltam, harmadik lettem – emlékezett vissza a testépítő. – Nem sokkal később már a Man’s Physique kategóriában pózoltam, hatalmas örömömre itt két súlyhatárban is az első helyre szólítottak, előbb egy spanyol, majd egy olasz versenyzőt előztem meg. A hab a tortán a profik közötti Man’s Physique Pro kategóriában elért második helyezésem. Erre az éremre sem számítottam, szerencsére tudtam a formát tartani, sikerült az izomzatot megfelelő tónusba hozni, azt viszont láttam, hogy egyrészt én vagyok a legfiatalabb, másrészt mindenki nagyobb izomtömeggel rendelkezik. Nem voltam csalódott a második hely miatt, nüanszokon múlt, hogy kit hoztak ki győztesnek. Teljesítményemnek köszönhetően a szövetségtől profikártyát kaptam, ami, úgy érzem, új fejezetet nyit sportolói pályafutásomban, hiszen már a profik között indulhatok. 2024-ben több nemzetközi versenyen szeretnék részt venni, Magyarország és Szlovákia mellett Portugália, Spanyolország is szóba jöhet.

Bálintnak elsőként öccse gratulált Fotó: Fekete Bálint 

Bálint azt mesélte, idén nem is akart versenyeken indulni, de belül a vágy megvolt benne a szereplésre, és barátai is biztatták, így végül belevágott, ami nagyon jó döntésnek bizonyult, hiszen élete egyik legjobb formáját és legsikeresebb versenyét tudhatja maga mögött. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában