Extraliga

2023.11.27. 11:20

Nem voltak pontosak a füredi röplabdázók

A Szent Benedek RA a jó erőt képviselő Békéscsabát fogadta a női Extraligában a hétvégén. Szorosan rajtoltak a csapatok, de végül a békésiek könnyed győzelemmel utazhattak haza.

Balogh Dávid

Sok hiányzója volt a füredieknek

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló-archív

SZBRA-Swietelsky-Békéscsaba 0-3 (-20, -16, -18)

Balatonfüred, 80 néző. V.: Szabó, Kiss.

SZBRA: Szerényi 6, Wojcik 3, Berkó 1, Cestero 11, Szakály 3, Pérez Ramos 15. Csere: Nagy (libeó),Krakoczki 1, Gatard 2. Edző: Kristian Michailov.

Swietelsky-Békéscsaba: Glemboczki 5, Stepanenko 15, Bodnár 3, Pintér 9, Aydinooógullari 6, Stanchulova 6. Csere: Molcsányi (liberó),Kump 2, Strumilo 3. Edző: Tóth Gábor. 

Az első szett szorosan indult, sokáig fej fej mellett haladtak a felek, azonban a játékrész közepétől kezdtek a vendégek ellépni a hazaiaktól. Kristian Michailov időkéréssel próbálta meg rendezni a sorokat, de a vendégek nem adtak esélyt a felzárkózásra (20-25). A második játékrészben is közel azonos teljesítménnyel kezdtek a csapatok, de a sok füredi pontatlanságra lecsaptak a békéscsabaiak (16-25). A harmadik szettben is a koncentrációval gyűlt meg a baja a hazaiaknak, amit a vendégek könyörtelenül ki is használtak (18-25). 

Az SZBRA legközelebb december 2-án lép pályára az Extraligában az UTE ellen Budapesten. 

Kristian Michailov: – Ma nem mutattunk minőségi röplabdát. Nem volt vezére a csapatnak, és a csapatkapitányunk is hiányzott a pályáról. Hamarosan kupameccsen is találkozunk a Békéscsabával, de optimista vagyok, és hiszem, hogy egy egészen más arcunkat fogjuk tudni megmutatni.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!