Röplabda

2023.12.24. 10:45

Győzött a rutin, kikapott Székesfehérváron a Szent Benedek RA

A női röplabda Extraliga 9. fordulójában a MÁV Előre Foxconn otthonába látogattak a füredi lányok. A négyszettes csatában a hazaiak bizonyultak jobbnak, így a Szent Benedek Röplabda Akadémia a nyolc csapatos bajnokság 7. helyén maradt.

Balogh Dávid

Idén még egy meccset játszanak a füredi lányok Archív fotó: Fülöp Ildikó

MÁV Előre – SZBRA 3:1 (-24, 16, 19, 12)

Székesfehérvár, 100 néző. V.: Mezőffy, Sík. 

MÁV Előre: Dvoracek 29, Király-Tálas ,Vacsi 11,Matos 9, Szabó, Pallag 12. Csere:Kovács (liberó), Michalewicz 1, Andersson 6,Markovic. Edző: Przybylak Lukasz Marcin.

SZBRA: Szerényi 3, Wojcik 12, Berkó 2, Cestero Cruz 9, Szakály 3, Pérez Ramos 19. csere: Fáth, Nagy ( liberók) Krakoczki, Gatard 3, Kobaidze 1, Mayerhoffer. Edző: Kristian Michailov.

A találkozót a vendégek kezdték jobban, és egészen 8-9-ig tartani is tudták előnyüket. A MÁV Előre azonban szép lassan belelendült a játékba, 16-14-nél már két pontos volt a fehérvári előny, ami időkérésre késztette az SZBRA vezetőedzőjét. A balatonfürediek ezt követően rendezték soraikat, és ismét átvették az irányítást. Fej fej mellett haladtak a csapatok a szett végén azonban a Balaton-partiak jobban koncentráltak, és 26-24-re húzták be az első szettet. A második játékrész is szorosan kezdődött, azonban hamar megrázta magát a hazai együttes, és tetemesebb előnyt harcolt ki, amit már nem tudtak behozni Szerényiék (25-16). A harmadik szettben is domináltak a nagy önbizalommal játszó fehérváriak (25-19). A negyedik játékrészben sem történt érdemi változás, így a fehérváriak egy győzelemmel örvendeztette meg a szurkolóikat az ünnepek előtt (25-12). 

Kristian Michailov: – Először is szeretnék gratulálni a MÁV Előre csapatának a győzelemhez és természetesen a saját csapatomnak is, mert az eredménytől függetlenül minden labdáért megharcoltak. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hisz az elmúlt pár hétben teljesen más felállásban készültünk, mint ahogy a legutóbbi meccsünkön találkoztunk egymással a kupa meccsen, de továbbra is azon dolgozunk, hogy javuljon a játékunk. 

A Szent Benedekre idén vár még egy Extraliga-mérkőzés, ugyanis december 29-én hazai pályán fogadják a Nyíregyházát 17 órától. 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!