Labdarúgás

2023.12.29. 16:00

Júniusban bajnokok lettek, decemberben már a sereghajtók

A labdarúgó vármegyei másodosztályban is parázs csatákat vívtak az együttesek. A Csabrendek címvédőként szállt harcba, de a kicserélődő együttes nem tudta tartani a korábban elért szintet, és jelenleg három ponttal az utolsó helyen áll. Vegyük szemügyre, mi történt az őszi idényben.

Balogh Dávid

A Csabrendek nehéz helyzetben van

Fotó: Archív / Nagy Lajos

Júniusban a Csabrendek-Öskü mérkőzésen dőlt el a bajnoki cím sorsa, ahol a hazaiak 2-1-re tudtak győzni, ezzel pedig megnyerték a pontvadászatot. Az Öskü lett így a második, a Balatonszepezd pedig a harmadik. Nyáron szétszéledt a bajnokcsapat, a legtöbben a vármegyei III. osztályban szereplő Káptalanfához igazoltak, és most ott ontják a gólokat. A csabrendeki csapat teljes mértékben átalakult, és tíz mérkőzésből csupán egyet tudott megnyerni. Jelenleg az utolsó, azaz 11. helyen állnak.

Ahogy arra előzetesen számítani lehetett, a Balatonszepezd és az Öskü vív nagy csatát az első helyért. A téli szünidőben a Balaton-partiak pihenhetnek az élen 27 egységgel, őket az Öskü követi 25-tel. Várhatóan a két csapat közül fog kikerülni majd a végső győztes, azonban az ugodiak is beleronthatnak majd tavasszal a képbe.

A középmezőny nagyon egyben van, a 4. Kamond, és a 7. Badacsonytomaj között csak három pont a különbség.

Az alsó régióban négy csapat található, és számukra nem jött ki a lépés ősszel. A legkedvezőbb helyzetben talán így is a 10. helyen álló TIAC van, ugyanis a gólszerzéssel nincs probléma a tapolcai csapatnál, a védekezéssel annál inkább, mivel a legtöbb találatot kapták (50). Ha a védekezést jobban egybegyúrják, könnyedén léphetnek előre a tabellán.

A vármegyei másodosztályban 282 gól esett az őszi idényben. A játékvezetők 190 alkalommal osztottak ki sárga lapot, és csupán hétszer pirosat. A bajnokság március elején fog folytatódni.  


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!