Labdarúgás

2023.12.28. 07:11

Az Úrkút az élen pihenhet, de hárman is ostromolják a második helyet

Félidőben járunk a Veszprém vármegyei labdarúgó-bajnokság I. osztályában, de tekintsünk egy kicsit vissza, mi is történt eddig a 2023/2024-es idényben.

Balogh Dávid

Az Úrkút előnye hat pont a tabellán

Fotó: Archív fotó: Nagy Lajos

A bajnokság favoritjának számító Úrkút remekül rajtolt, azonban a Balatonalmádi a 3. fordulóban képes volt egy pontot elcsenni a címvédőtől (3-3). Ezt követően öt meccses győzelmi szériát produkáltak Zágor Mátéék, majd jött az újabb iksz, ezúttal egy másik Balaton-parti csapat, a Fűzfő AK vitt el egy pontot az úrkúti Sporttelepről, nagy meglepetésre (2-2). Az ősz végére kanyarodva nehezebb időszakba csöppent az úrkúti együttes, ugyanis a Pápa elleni mérkőzésüket hiába nyerték meg a gyepen, elszámolták magukat és többet cseréltek, utólag pedig a három pontot a Pápa kapta meg. November elején pedig Pétfürdőn szaladtak bele egy nem várt vereségbe. Az utóbbi három mérkőzését megnyerte az Úrkút, és 38 egységgel az élről várja a tavaszi folytatást.

A második helyért hatalmas harc folyik a Pápa, a Balatonalmádi és a Balatonfűzfő között. Mind a három együttes 32 ponttal rendelkezik, ugyanakkor a két balatoni csapat egy meccsel kevesebbet játszott a Pápához képest. Előzetesen sejthető volt, hogy a Pápa és a Balatonalmádi ott fog kellemetlenkedni az Úrkút mögött, azonban a Fűzfői AK-ra aligha számítottak a futball kedvelők. A fűzfői együttes az előző szezonban a 13. helyen zárt 19 ponttal. A FAK egy nyolc meccses veretlenségi sorozattal kezdett be idén, és az első hét találkozóján annyi pontot szerzett, mint az egész 2022/2023-as idényben. A változást nagyrészt a hatékony támadóknak köszönheti a csapat. A nyáron szerződtették a rutinos Auerbach Attilát, illetve a fiatal Kiss Ádámot, aki az előző kiírásban a Vármegye II-ben szereplő Ősi PSK-ban 23 bajnoki meccsen 39 gólt szerzett. Auerbach Ösküről tette át a székhelyét, és 11 találattal jelenleg vezeti a házi góllövőlistát. Kiss jelenleg nyolc gólnál jár a szezonban.

Az élmezőnyt szorosan követi a Sümeg, az Ajka Kristály és a Tihanyi FC is. Az előző kiírásban bronzérmet szerző Tihany álmosan kezdte az idényt, az első győzelmükre a negyedik fordulóig kellett várni, akkor a Csetényt tudták legyűrni egy góllal. A középmezőnyben stabilan áll a Szentantalfa a 9. helyen, őket pedig a Balatonfüredi USC követi. A BUSC múlt évben a 4. helyen zárt, és a Veszprém vármegyei kupában pedig egészen a döntőig meneteltek, ahol 2-1-re kaptak ki az Úrkúttól. A 11. helyen álló Zirc az őszi szezon utolsó meccseire összeszedte magát, és az utolsó öt mérkőzéséből négyet meg is nyert, amivel próbálnak tapadni a középmezőnyhöz. A tabella alsó részében nagy a harc, és minden egyes pontnak nagy jelentősége van. A legnehezebb helyzetben a sereghajtó Várpalotai BSK van, amely 15 forduló alatt csupán négy pontot tudott szerezni.

Az biztos, hogy izgalmakból, és gólokból sem lesz hiány majd a folytatásban. Eddig 519 gól született a Veszprém vármegyei I. osztály 2023/2024-es kiírásában. A lapok is gyakran előkerültek, szám szerint a játékvezetők 500 sárgát, és 36 pirosat osztottak ki.

A tavaszi szezon első mérkőzéseit március 2-án rendezik majd meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!