Az idei utolsó BL-meccs jön

2023.12.06. 11:30

Plockban vár kőkemény meló a veszprémiekre

Az esztendő utolsó Bajnokok Ligája-mérkőzésére készül a Telekom Veszprém, amely csütörtökön Lengyelországban lép pályára.

Horváth Gábor

A lengyelek keményen védekeznek, de azért Ligetvári Patrikot sem kell félteni

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A Barcelona elleni hazai vereséget követően a lengyel Orlen Wisla Plock vendége lesz a Telekom Veszprém a kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjában.

Elképesztően nagy csatát hozott múlt csütörtökön a bakonyiak Barcelona elleni derbije, amely sajnos nemcsak az izgalmak miatt maradt emlékezetes. A katalánok által 31-30-ra megnyert összecsapáson a veszprémi szurkolótábor egy része Ignacio Biosca nevét skandálva megsértette a csapat másik kapusát, Rodrigo Corralest, aki rögtön le akart jönni a pályáról a kiélezett összecsapáson. A helyzet nagyon rosszul jött ki, feszültséget keltett az együttesben és körülötte. A találkozó után Momir Ilics vezetőedző és a társak is védelmükbe vették Corralest, aki egyébként sérülés után, nem is teljesen egészségesen jó teljesítményt nyújtott azon a meccsen. 

A Telekom Veszprém nyílt levelet intézett a szurkolókhoz, kemény hangú feddésben részesítette azokat, akik részt vettek a skandálásban, kijelentve: „Nem ilyen 8. játékosra van szükség…”, illetve „A következő alkalommal hasonló viselkedés esetén az érintetteket kizárjuk az Arénából”. A nyílt levelet dr. Csík Zoltán írta alá.

A drukkerek kiállnak amellett, hogy a skandálással nem akarták Corralest bántani. A spanyol kapus nemrég levelet is kapott tőlük.

Most ilyen hangulatban, körülmények között lép pályára a Telekom, amely szombaton bajnoki mérkőzésen kiütötte a városi kis testvér Fejér-B.Á.L. Veszprémet.

Nyilván két ponttal kalkulál Plockban is az egyesület, a bakonyiak a csoport második helyéről várják a meccset, a lengyel csapat hetedik a nyolccsapatos mezőnyben. Javier Sabate alakulata a szlovén Celjét győzte le oda-vissza, a többi együttestől kikapott. A Telekom Veszprémmel szemben 28-21 arányban maradt alul októberben a Veszprém Arénában.

A plockiak – akiknél volt veszprémiként Mirsad Terzic és Mirko Alilovic szerepel, Fazekas Gergő pedig a Telekom kölcsönjátékosaként kézilabdázik – rendre szoros meccseket játszanak a BL-ben, nemrég csak három találattal kaptak ki otthon a Barcelonától. Nem várnak könnyű meccset a veszprémiek sem, akik tisztában vannak riválisuk erősségeivel, ez elsősorban a szervezett és kőkemény védekezést jelenti.

Az Orlen Wisla Plock-Telekom Veszprém találkozó csütörtökön 20.45-kor kezdődik.

A bakonyiak számára fontos, hogy megtartsák csoport második helyüket, a szintén 14 pontos Magdeburg ugyanebben az időpontban Portóban szerepel. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!