Mozdulj, Pápa!

2023.12.04. 14:00

Több száz résztvevő mozdult meg a pápai sportnapon

A város önkormányzatának támogatásával négy év szünet után a Pápai Sport Nonprofit Kft. ismét megrendezte a Mozdulj, Pápa! szabadidősport-rendezvényt. A sportnapon három helyszínen közel hatszázan mozdultak meg.

Haraszti Gábor

A tekepálya volt az egyik legnépszerűbb állomás Fotó: Haraszti Gábor

Az első Mozdulj, Pápa! sportnapot 2012-ben rendezték meg a városban, a cél a szabadidősportok népszerűsítése volt. A kezdeményezést egészen 2018-ig töretlen népszerűséggel szervezték, aztán a koronavírus-járvány és az azt követő energiaválság miatt néhány év szünet következett, 2023-ban viszont ismét várták a mozogni vágyókat.

Fotó: Haraszti Gábor

– Úgy látjuk, hogy Magyarországon aktivitási krízis van, azaz még mindig nem mozgunk eleget és elegen, így a fő célunk az volt, hogy az aktív életmódot, a szabadidősportot népszerűsítsük – fogalmazott Szabadkai Verita fő szervező. – Bár az időjárás nem fogadott a kegyeibe minket, öt beltéri helyszín biztosította a gyerekek és felnőttek aktív kikapcsolódását, a rendezvényen az előzetesen regisztrálók a sportcentrum területén a legkülönfélébb sportágakat próbálhatták ki: volt szenior- és tinitorna, ügyességi vetélkedő, funkcionális és küzdősportedzés, valamint különféle labdajátékok is, újdonság volt a teke és a légtorna. A Mozdulj, Pápa! további helyszíne a Várkertfürdő volt, ahol úszás és vízi torna várta az érdeklődőket, sőt a Teveli úti idősotthon lakói is csatlakoztak kezdeményezésünkhöz.

Fotó: Haraszti Gábor

Az idei programban a Farkasgyepűi Egészségfejlesztési Iroda, a Barátság Klubért Alapítvány, a Pápai Atlétikai Club, a Pápai Gyógy- és Termálfürdő és a Mozgássérültek Bástya Sportegyesülete működött közre. A rendezvénnyel több száz diákot és felnőttet sikerült megmozgatni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!