Futsal NB I

2024.01.31. 14:26

1. FCV: győzni kell az utolsó mérkőzésen!

Az alapszakasz zárófordulója következik a futsal NB I-ben. A veszprémiek idegenben szerepelnek csütörtök este.

Horváth Gábor

A veszprémiek a Maglód ellen zárják az alapszakaszt, a meccset Monoron rendezik

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Az utolsó előtti helyen álló, újonc Maglód vendége lesz az 1. Futsal Club Veszprém csapata, amely a harmadik az élvonalban. A bakonyiak - akik legutóbb alulmaradtak az éllovas Haladással szemben - előrébb már nem léphetnek a tabellán, a mostani pozíciójukat viszont meg kell védeniük, ezért szükségük van a pontokra. Mögöttük egy pont hátránnyal áll a Kecskemét, hárommal a Nyíregyháza. Korábban eldőlt, hogy a Haladás az első, a Beretyóújfalu a második helyen zár az alapszakaszban. A rájátszásban, a felsőházban az első hat együttes folytatja a küzdelmet, az alsóházban pedig a többiek. A csapatok az alapszakaszban megszerzett pozícióik alapján pontokat visznek magukkal.

Az alapszakasz 22., utolsó fordulójának a programja, csütörtök, 18.30: Kecskemét-Nyíregyáza, 21.00: Maglód-Veszprém (Monoron). Péntek, 18.30: Haladás-DEAC, Berettyóújfalu-Aramis SE, 20.30: Magyar FA - PTE-PEAC, 20.40: Újpest-Nyírbátor.

A jövő héten válogatott mérkőzések következnek, a magyar nemzeti együttes az év végén kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkre gyakorol. Sergio Mullor Cabrera szövetségi kapitány együttese legközelebb (jövő pénteken és vasárnap) Kuvaitban lép pályára a házigazdák ellen. A mieink keretéből ezúttal több rutinos játékos is pihenőt kapott. A mostani csapatban egy játékos képviseli a veszprémi színeket Lux Bence Gábor személyében.

A válogatott kerete, kapusok: Alasztics Marcell (Haladás VSE), Gémesi Gergő (Újpest-220Volt).

Mezőnyjátékosok: Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu), Haász Benjamin (SG Kecskemét Futsal), Rábl János (MVFC Berettyóújfalu), Nagy Kevin (MVFC Berettyóújfalu), Bartha Sándor (Nyírbátori SC), Fekete Márk (SG Kecskemét Futsal), Szentes Bíró Tamás (Nyírbátori SC), Pál Patrik (SG Kecskemét Futsal), Büki Baltazár (Aramis SE), Lux Gábor (1. Futsal Club Veszprém), Hadházi Sándor (Nyírbátori SC), Rutai Balázs (Haladás VSE), Kovács Ádám (Nyíregyháza), Faragó Ádám (DEAC). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!