Így indult a középdöntő az Európa-bajnokságon

2024.01.19. 10:02

A francia gólok közel egyharmadát veszprémiek lőtték

Beszámoltunk róla, a magyar válogatott vereséggel kezdte a németországi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjét, a mieink Ausztriával szemben maradtak alul. Nézzük, hogy alakult a többi mérkőzés!

Horváth Gábor

Kentin Mahé kétszer volt eredményes a horvátok ellen

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A kölni, I-es számú csoportban a hibátlan francia válogatott Horvátországgal csapott össze. A horvátok jól kezdtek, de aztán a folytatásban nekik kellett futniuk az eredmény után. Ezt viszont sikeresen tették, alaposan megnehezítették a gallok dolgát. A szünetben döntetlen volt az állás, és később hiába vezettek néggyel is a franciák, a hajrá izgalmas volt. Végül 34-32-re nyert Franciaország, amelyben a Telekom Veszprém játékosai összesen 11 gólt szereztek, Nedim Remili, Ludovic Fabregas és Hugo Descat egyaránt háromszor volt eredményes, Kentin Mahé kétszer talált a kapuba. Fabregas a 42. percben kiszállt a játékból, miután megkapta harmadik kétperces büntetését.

A Németország-Izland meccs is két gólos sikerrel végződött, a németek örülhettek. Izland jól játszott és megnehezítette a rivális dolgát, de összességében megérdemelten gyűjtötték be a pontokat Alfred Gislason tanítványai, 26-24. A bakonyiak izlandi szélsője, Bjarki Már Elísson egy találatot szerzett a mérkőzésen.

A magyar-osztrák találkozón (29-30) Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE) háromszor vette be a kaput, Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém) nem lőtt gólt.

A következő forduló programja az I-es csoportban, szombat, 15.30: Franciaország-Izland, 18.00: Magyarország-Horvátország, 20.30: Németország-Ausztria.

Az állás: 1. Franciaország 4 pont, 2. Ausztria 3, 3. Magyarország 2, 4. Németország 2, 5. Horvátország 1, 6. Izland 0. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!