Röplabda

2024.01.10. 15:54

Bemutatkozott a válogatottban a veszprémi játékos

Bődi Panka, az NB I-ben szereplő VESC röplabdázója debütált az U20-as válogatottban Izrael ellen.

Balogh Dávid

Az U20-as női válogatottban Bődi Panka a 22-es mezszámot viselte Fotó: VESC

A magyar korosztályos válogatott az EB-selejtezősorozat első tornáján öt mérkőzést vívott, amiből négyet meg is nyert a Kőnig Gábor vezette együttes, azonban az eredmények kedvezőtlen alakulása miatt az ötödik helyen zárt a szlovéniai selejtezőtornán. 

A VESC fiatal tehetsége, Bődi Panka Izrael ellen kapott először szerepet a címeres mezben. A veszprémi csapat liberója a klub honlapjának nyilatkozott. 

– Az első pár labdamenetnél még éreztem, hogy izgulok, de a többiek nagyon segítőkészek voltak, így ezt hamar sikerült levetkőzni, és utána már csak élveztem, hogy válogatott mezben állhatok a pályán – értékelt Bődi.

– Nyáron már volt szerencsém válogatott táborban részt venni, viszont akkor nem kerültem be az utazó keretbe, szóval nagyon örültem, hogy most ez sikerült. Az első válogatottság szerintem minden játékosnak egy meghatározó dolog, sikerült beverekedni magam a magyar csapatba, bízom a hasonló folytatásban – zárta gondolatait a 17 éves játékos.

A korosztályos válogatott a torna során Szlovákiával, Luxemburggal, Izraellel, Horvátországgal, és Csehországgal csapott össze. 

A magyar csapat április elején a második selejtezőtornán harcolhatja ki a kontinenstornán való részvétel jogát. 


 


 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!