Röplabda

2024.01.15. 10:23

Kiesett a kupából a Balatonfüred

Hiába nyerte meg az első mérkőzést a Szent Benedek RA a Békéscsaba ellen a Magyar Kupában, Szerényiék a visszavágón nem bírtak az ellenfelükkel.

Balogh Dávid

Nem sikerült a továbbjutás Fotó: SZBRA

Békéscsaba–Szent Benedek RA 3:0 (19, 12, 16) 

Békéscsaba, 900 néző. V.: Szabó, Jámbor. 

Békéscsaba: Glemboczki 8, Stepanenko 10, Bodnár 11, Pintér 9, Paskova 10, Aydinogullari 5. Csere: Molcsányi (libero). Edző: Tóth Gábor. 

SZBRA: Szerényi 6, Wojcik 7, Berkó 1, Laskowska 1, Cestero Cruz 4, Perez Ramos 9. Csere: Fáth, Nagy (liberók), Gatard 1, Kobaidze 3, Szakály 1, Krakoczki. Edző: Kristian Michailov. 

A Magyar Kupa negyeddöntőjének az első mérkőzését nagy csata után a fürediek nyerték 3-2-re, így a békésieket fűtötte a revans vágya a visszavágóra. Az első szettben a hazai együttes diktálta a tempót, de a Balaton-partiak kapaszkodtak minden erejükkel, ennek ellenére a Békéscsaba húzta be az első játékrészt, 25-19. A második menetben magasabb fokozatra kapcsoltak a vendéglátók, amire nem volt ellenszere a füredi lányoknak, 25-12. A harmadik felvonásban sem változott a játék képe, a békéscsabaiak 25-16-ra hozták a játékrészt, amivel kiharcolták az elődöntőben való szereplést. 

Tóth Gábor: – Az elejétől kezdve nagyon élesek voltak a lányok. A helyzet sajátossága volt, hogy három pontot kellett szereznünk, hogy bejussunk az elődöntőbe, ez sikerült; nem mondom, hogy a vártnál nehezebben vagy simábban, szerintem van ennyi különbség a két csapat között, és ha ránézünk a bajnoki tabellára, akkor ez a realitás. 

Kristian Michailov: – Csalódottak vagyunk, ellenfelünk ma sokkal jobb volt ma, kiváltképp blokkvédekezésben. De mentalitásban is nagy volt ma a különbség, pedig sokat készültünk erre és próbáltunk a megfelelő lelkiállapotban pályára lépni. Ebből ma semmi sem látszódott, és ezeknek a kombinációjából született ez az eredmény. Sokat kell majd elemeznünk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!