Vármegyei körkép

2024.01.24. 11:31

Rajtol a tavaszi tekeszezon

A november 4-ei, utolsó őszi fordulót követően január 27-én folytatódnak a küzdelmek a teke szuperligában, az NB I-ben és az NB II-ben. Vármegyénkben öt csapat készül a hétvégi debütálásra.

Haraszti Gábor

A Pápai Vasas TK tagjaira nehéz tavasz vár

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A szuperligában a Pápai Vasas TK célja tavasszal egyértelműen a kiesés elkerülése, a pápaiak ugyanis kilenc mérkőzés után kilenc vereséggel a sereghajtó pozíciójában állnak, ám tavasszal a közvetlen riválisokat hazai pályán fogadják, akik ellen meg lehet kezdeni a felzárkózást. A pápaiakra idei első tétmeccsén nem vár könnyű mérkőzés, hiszen az éllovas Kaposvár vendégei lesznek.

Az NB I nyugati csoportjában három vármegyei alakulat lép pályára. Ősszel a legjobb teljesítményt az Ajka Kristály SE nyújtotta, mely a 12 csapatos mezőny ötödik helyén áll. Lendvai Andrásék a közvetlen rivális Csákánydoroszlót fogadják.

Négy ponttal lemaradva az Ajka mögött a hatodik pozíciót foglalja el a Herend VTK, mely öt győzelemmel, hat vereséggel a háta mögött készül a Szentgotthárdi VSE II. elleni hazai mérkőzésre. A csoport harmadik vármegyei együttese a Péti MTE. A pétfürdőieknek nem sikerült jól az ősz, két győzelem mellett kilenc alkalommal maradtak alul, így az utolsó helyről kell kiharcolniuk a bennmaradást. A pétiek a tavaszi nyitányon az első helyen álló Sárvár csapatát fogadják a tekecsarnokukban.

Az első csapathoz hasonlóan a Pápai Vasas TK II. is jobb, eredményesebb idényben reménykedik, a pápaiak ugyanis az utolsó előtti helyen állnak, ugyanannyi pontot gyűjtve, mint a sereghajtó Zalaszentgrót. A Vasas a jelenleg második helyen álló Perenye vendége lesz. Minden vármegyei csapatunknak sikerekben és ütött fákban gazdag, sérülésmentes szezont kívánunk! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!