Kézilabda NB I

2024.02.16. 11:02

A Füred visszavágna Sótonyi Lászlóéknak

Kemény meccsre, igazi rangadóra készül a Balatonfüredi KSE a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor
A fürediek két siker után állnak a bajnokságban Fotó: Nagy Lajos

A Balaton-partiak a NEKA csapatát fogadják szombaton, a mérkőzés 18 órakor kezdődik. A Füred jól kezdte az évet, bár a Magyar Kupától búcsúzott (épp a NEKA ellen), mind a két idei bajnokiját megnyerte a csapat. György László legénysége először imponáló magabiztossággal, kiváló védekezéssel fektette két vállra otthon az Egert, majd nagy küzdelemben (egy góllal), fontos meccsen győzött Dabason. A BKSE ezzel feljött a hatodik helyre, sűrű a mezőny, a fürediek mögött a hozzájuk hasonlóan szintén 14 pontos Gyöngyös és Budakalász áll.

A 10. NEKA csapatának 12 egysége van. A balatonboglári akadémisták komlói vereséggel kezdték a 2024-es esztendőt, a múlt héten viszont Veszprémben javítottak, két vállra fektették a Fejér-B.Á.L. csapatát.

Ahogy említettük, Sótonyi László alakulata búcsúztatta a Magyar Kupából a balatonfüredieket. A felek február 6-án Balatonbogláron találkoztak, és a hazaiak esélyt sem adtak a vendégeknek, 32-26-os sikerrel jutottak tovább. A BKSE nyilván ezért a vereségért is visszavágna szombat este az NB I-ben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!