Kézilabda NB I.

2024.02.10. 19:57

Ez aztán igazi rangadó volt! Alaposan megizzasztották a Veszprémet

Remek hangulatú, végig izgalmas összecsapást játszott egymással a Telekom Veszprém és a Tatabánya szombaton a kézilabda élvonalban. A bakonyiak megérdemelt sikert arattak, de ezért rengeteget kellett dolgozniuk.

Horváth Gábor

Kemény, izgalmas derbit játszott egymással a Veszprém és a Tatabánya

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Telekom Veszprém-Tatabánya KC 34-31 (14-11)

Veszprém, 3350 néző. V.: Altmár, Horváth. Telekom Veszprém: Corrales – Gasper Marguc 2, J. Omar 3, FABREGAS 5, Ligetvári, EL-DERA 3, REMILI 8. Csere: Nagy B. (kapus), DESCAT 8 (2), Mahé 2 (1), Pesmalbek 2, A. Nilsson, Elísson, Vajlupau, Koszorotov 1. Edző: Momir Ilics.

MOL Tatabánya KC: Székely – RODRÍGUEZ 4, MARAS 6, Juhász Á. 2, TOPIC 4, Győri M. 1, Ugalde 1. Csere: Bartucz (kapus), DISSINGER 6, Vajda 3, Pergel, Vilovski, Eklemovic M. 1, Enomoto 3. Edző: Dragan Djukics.

Kiállítások: 6, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 6/3, ill. 2/0.

A veszprémiek pénteken bejelentették, hogy szerződést kötöttek Mike Ulrich Jensen kapussal, a dán játékos ráadásul nem a szezon végén, hanem már most csatlakozik a csapathoz. Már korábban tudott volt, hogy spanyol Ignacio Biosca az idény végén távozik, jelenleg viszont így négy kapusa van a bakonyi alakulatnak.

A Tatabánya ellen Biosca nem került keretbe, Rodrigo Corrales mellett Nagy Benedek kapott lehetőséget. A mezőnyjátékosok közül Lucas Sandell pihent, Augustín Casado pedig kisebb sérülés miatt nem lépett pályára.

A mérkőzés előtt a hazaiak köszöntötték az idei Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett négy francia játékost (Nedim Remili, Hugo Descat, Ludovic Fabregas és Kentin Mahé), valamint a két Afrika-bajnokot, az egyiptomi Jahja Omart és Jehia el-Derát. Átadták a Marian Cozma-díjat is, amelyet Andreas Nilsson érdemelt ki idén.

Vendéggóllal és Corrales-védésekkel indult a meccs, a 6. percben vette át a vezetést a Telekom (2-1), a Tatabányának kellett kapaszkodnia, 15. perc: 6-5. A korábbi veszprémi kiválóság, Nikola Eklemovics fia, Márkó is a kapuba talált a tatabányaiaknál, akik tartották a lépést, de egyenlíteni nem tudtak. Egészen a 20. percig, ekkor Vajda Huba alakította 9-9-re az állást. Szoros volt a küzdelem, ám a félidő hajrájára fáradni látszott a vendégcsapat, a bakonyiak pedig ki tudták ezt használni, 29. perc: 14-10.

 

Megnyugtatónak tűnt a különbség, azonban a folytatásban a Tatabánya megrázta magát, 33. perc: 15-14. Háromra nőtt a hazaiak előnye, viszont így sem sikerült lerázni a Bányászt, amely egy 3-0-s szériával egalizált, 20-20. Ebben az időszakban a Veszprém rendre vezetést szerzett, a Tatabánya pedig mindig egyenlített, 48. perc: 25-25. Remili vezetésével igyekezett fokozni a tempót a házigazda, 27-25 után úgy tűnt, a bakonyiak végleg a maguk javára fordítják a találkozót, de volt még erő a riválisban. Székely kivédte Mahé hetesét, és Dissinger dupláját követően már a vendégek vezettek, 52. perc: 27-28. Pesmalbek góljára Vajda válaszolt, az utolsó öt percre fordulva viszont begyújtotta a rakétákat a Telekom, amely fordított, 31-30. A véghajrában Győri Mátyásék már képtelen voltak a kapuba találni, a másik oldalon viszont Remili és Descat is eredményes volt.

A Veszprém otthon tartotta a pontokat, de alaposan meg kellett küzdenie érte.

Momir Ilics: - Rettentő kemény meccs volt, kiváló ellenféllel szemben tudtunk nyerni. A Tatabánya remekül teljesített, erre számítottunk. Fontos, hogy fordítani tudtunk a hajrában, a csapat megmutatta karakterét és győztünk. Ahhoz, hogy elérjük céljainkat, az együttesnek hétről-hétre meg kell mutatni ezt az arcát.

Dragan Djukics: - Nagy élmény volt ebben a fantasztikus hangulatú arénában játszani. Mindkét csapat dicséretet érdemel. Magunkhoz képest a lehető legjobbat nyújtottuk, a hajrában az erősebb, jobb csapat nyert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!