Remek hangulatú, aktív délután

2024.02.14. 10:54

Sportos módon szomszédoltak az iskolák Ősiben

Két szomszéd iskola sportos diákjai és tanárai találkoztak egymással nemrég Ősiben.

Horváth Gábor
Az ősi és a nádasdladányi iskola diákjai a legutóbbi találkozón floorballoztak Fotó: a szervezők
Az ősi és a nádasdladányi iskola diákjai a legutóbbi találkozón floorballoztak Fotó: a szervezők

Az Ősi Általános Iskola és a szomszédos község, Nádasdladány kis iskolája is tagja az Aktív iskola programnak. Ennek keretén belül rendszeresen szomszédolnak, látogatnak el egymás tornatermébe aktív testnevelőiknek köszönhetően. Hol röplabdáznak, hol fociznak, most legutóbb éppen floorballoztak a két iskola csapatai – tudatták lapunkkal a szervezők, akik elmondták, a farsangi floorballtornán felsős lányok alkotta csapatok vettek részt. A négy társaság remek mérkőzéseket játszott egymással. A győzelmet a házigazda együttesek szerezték meg, miután az egymás elleni meccsük döntetlenre végződött.

Az ilyen alkalmakon az is fontos, hogy a mozgás mellett a diákok aktívan részt vesznek a szervezésben és lebonyolításban. A legutóbbi remek hangulatú, aktív összejövetelen például a jegyzőkönyvvezetést és a csapatok megvendégelését is a tanulók végezték. A sportos találkozók Hettlinger Andrea és Juhosné Vavró Zsuzsanna pedagógusok szervezésével valósulnak meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!