Magyar Kupa

2024.02.06. 21:44

Váratlan (arányú) vereség - búcsúzott a Füred

Sima vereséget szenvedett a kézilabda Magyar Kupa negyedik fordulójában, kedden a Balatonfüredi KSE, amely Balatonbogláron búcsúzott a sorozattól.

Horváth Gábor

Kemény Lászlóéknak ezúttal nem volt esélyük

Fotó: Nagy Lajos/Archív

NEKA–BKSE 32:26 (16:9)

Balatonboglár, 270 néző. V.: Paska, Vastag. HSA NEKA: Mikler K., Deményi (kapusok), Krakovszki Zs. 6 (3), Ludmán 3, Kanyó, Sztraka 6, Tárnoki, Kovács T. 4, Dely 2, Szűcs Balázs 1, Csányi 1, Gál, Nagy 1, Karai 1, Molnár 6, Tóth L. 1. Edző: Sótonyi László.

Balatonfüredi KSE: Andó - Hornyák P. 3 (3), Klunj 4, Szöllősi B. 1, Szűcs B. 2, Szretenovics 1, Bóka 1. Csere: Bősz (kapus), Kemény 5; Varga 3, Németh B., Szmetán P. 4, Brandt 2, Sikosek. Edző: György László.

Kiállítások: 8, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 5/3, ill. 3/3.

Gyengén kezdett a Füred, amely a 8. percben már jelentős hátrányban volt a szintén NB I-es NEKA otthonában, 6-1. Sajnos a folytatásban sem ment a vendégeknek, akik képtelenek voltak a kapuba találni, 15. perc: 10-2.

Igyekezett összekapni magát a csapat, amely támadójátékban javult, azonban így sem volt felzárkózási esélye a rendkívül stabil és szervezett házigazda ellen.

A második játékrészben már tíz gól is volt a felek között, 29-19, végül hattal nyert a NEKA és lépett tovább simán a Magyar Kupa következő körébe.

A Balaton-partiak legközelebb az NB I-ben szerepelnek, szombaton Dabason vendégeskednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!