Küzdött a Veszprém, de gyengé(bb)nek találtatott

2024.03.07. 20:50

A Szeged elé lökte a Magdeburg a BL-ben a bakonyiakat (videó, galéria)

A német SC Magdeburg ünnepelhetett csütörtökön este a Veszprém Arénában, miután a Bajnokok Ligája B csoport zárókörének rangadóján legyőzte a házigazdát. A Telekom Veszprém így a harmadik helyen végzett a nyolcasban.

Horváth Gábor

Kőkemény csatát vívtak a felek, amelyből a vendégek jöttek ki nyertesen

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Telekom Veszprém-SC Magdeburg 28-30 (14-14)

Veszprém, 5160 néző. V.: D. Martins, R. Martins. Telekom Veszprém: JENSEN – Vajlupau 1, Remili 4, FABREGAS 8, Ligetvári, El-Dera 5, Descat 2. Csere: J. Omar, Sandell 2, Pesmalbek, Casado 3, Koszorotov 2, Elisson 1, Mahé. Edző: Momir Ilics.

SC Magdeburg: S. HERNANDEZ– Hornke 2, MAGNUSSON 5 (1), SMARASON 4, Saugstrup 3, CLAAR 9, MUSCHE 4. Csere: O’sullivan 1, Bergendahl 1, Lagergren, Kristjansson 1, Damgaard. Edző: Bennet Wiegert.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 3/0, ill. 1/1.

Igazi ki-ki meccsre készült a két csapat, hiszen a győztes megválthatta jegyét a negyeddöntőbe, azaz kihagyhatta az egyenes kieséses szakasz első körét. A döntetlen a németeknek kedvezett.

A felek legutóbbi csatáját a Veszprém nyerte, méghozzá vendégként, igen magabiztosan. Az előző szezonban viszont két meccsen csak egy pontot tudott szerezni a bakonyi csapat a német alakulat ellen, amely aztán el is nyerte a BL-trófeát.

A Veszprém Aréna közönsége természetesen tisztában volt az összecsapás súlyával, a csurig telt csarnokban izzott a levegő, fantasztikus volt a hangulat.

A hazaiaknál a volt magdeburgi halóőr, Jensen kezdett a kapuban és nem sok idő kellett neki az első védéshez. Több hibával indított mindkét együttes, német vezetés után fordított a Telekom, 2-1. A Magdeburg nehezen játszotta át a masszív bakonyi védekezést, támadásban pedig Remili villogott. Előnyt viszont így sem tudott szerezni a Veszprém, 9. perc: 3-3. Sőt, a vendégek jutottak vezetéshez, ehhez Hernandez védése is kellett.

Egy-egy hibát büntetett a Magdeburg, amely megmutatta, hogy milyen gyors játékra képes, 5-7. Pesmalbek és Sandell érkezett, de háromra nőtt a hazaiak hátránya, Momir Ilics nem is volt elégedett a látottakkal, a 17. percben, 6-9-es állásnál időt kért. Remili kezdte el a felzárkózást, Descat viszont mellé dobta a hetest, ez volt a második kihagyott büntetője a bakonyiaknak, a meccs elején Jahja Omar hibázott.

Casado gólja hozta vissza mínusz egyre a Telekomot, amely elszántan üldözte támadásban türelmesen játszó riválisát, a 24. percben Sandell egalizált, 11-11.

Időt kért a Magdeburg, Hernandez, majd Jensen védett egyet-egyet a folytatásban, a németek spanyol kapusa jobban állt kollégájánál hatékonyság tekintetében.

A félidő végén elhibázták helyzeteiket a németek, a Veszprém visszavette a vezetést, de a legvégén Bergendahl egyenlíteni tudott, 14-14.

Vajlupau szép találatával indult a második játékrész, azonban a Magdeburg fordított, 15-16. El-Dera egyenlített, Jensen pedig ziccert fogott. Remili két perces kiállítását követően Smarason talált a kapuba, 16-17.

A Magdeburg előnybe került, a Telekom egalizált, ez volt ezeknek a perceknek a forgatókönyve. Jensen védéseire nagyon számítottak a hazaiak, a dán kezdett is belelendülni, de a másik oldalon Hernandez is hozzá tudott tenni a meccshez.

Amikor úgy volt, újra magához veszi a kezdeményezést a bakonyi csapat, kettőre nőtt a vendégek előnye, 18-20.

El-Dera szépített, pedig ekkor Fabregas kiállítása miatt emberhátrányban játszott a házigazda. Sandell bombája után 21-21-et mutatott az eredményjelző, s most a németek játszottak emberhátrányban. El-Dera használta ki az ellenfél hibáját, visszavette a vezetést a Telekom, 46. perc: 22-21. Két magdeburgi találat volt a válasz, 22-23. Kettővel vezetett a német alakulat, amikor a közönségkedvenc Mahé elhibázta a büntetőt, Hernandez védett, Claar betalált a másik oldalon, 50. perc: 22-25.

Harcoljatok! - zúgta a közönség és a Veszprém harcolt, küzdött. Ezt tette persze a Magdeburg is, amely ekkor már kicsit játszhatott az idővel és előnyével.

Hat perccel a vége előtt 23-26 állt az eredményjelzőn, Momir Ilics időt kért, hiszen huszáros hajrára volt szüksége csapatának. Hét a hat ellen állt fel a Telekom, amiből eredményes is volt, de a németek válaszolni tudtak. Magabiztosan, taktikusan kézilabdázott a vendég alakulat, Claar gólja pedig eldöntött mindent, 25-29.

Először kapott ki ebben az évben a Veszprém, és ez a vereség azt jelentette, hogy a csapat harmadik helyen végzett a B csoportban. A folytatásban, a nyolcaddöntőben a Szeged lesz a bakonyiak ellenfele, éppúgy, mint tavaly. 

A Veszprém vasárnap 17 órai kezdettel az Egert fogadja az NB I-ben.

 

Momir Ilics: – A Magdeburg ma jobb volt nálunk, megérdemelten nyert. Támadásban adódtak elsősorban problémáink, körülményesen, lassan játszottunk, pontatlanul lőttünk, és a hibák után több könnyű gólt kaptunk. Ettől függetlenül folytatjuk a BL-ben, ott vagyunk a nyolcaddöntőben, készülünk a Szeged ellen. 


Bennet Wiegert: – Természetesen nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült elérni a célunkat. Hatalmas csata volt két remek csapat között, igazi érzelmi hullámvasút, a hangulat egészen elképesztő volt ebben a fantasztikus arénában. Szeretnénk most kiélvezni a sikert, egy pontért jöttünk és kettőt tudtunk szerezni, ami külön öröm.

 

Ludovic Fabregas: - Sajnos túl sokat hibáztunk. Nagyon szerettük volna megnyerni ezt a meccset, védekezésben jól is tettük a dolgunkat, azonban a támadások nem úgy mentek, ahogy kellett volna. Csalódottak vagyunk, de mostantól a következő körre kell koncentrálunk, továbbra is megvan az esély a kölni négyes döntőre.

 

Gisli Kristjansson: - Nagyon fontos volt, hogy sikert arassunk és ezzel egyenesen a negyeddöntőbe kerüljünk. Remek volt az atmoszféra, nagyon nehéz itt, Veszprémben nyerni. Végig nyugodtak tudtunk maradni, ami fontos volt, emellett kiemelném kapusunk, Szergej Hernandez teljesítményét. Persze mindenki hozzátette a magáét, azt gondolom, nagyon jól játszottunk ma.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!