Dartsverseny

2024.03.30. 15:30

A veszprémi gyerekekre is hatással van a fiatal angol sztár (képgaléria, videó)

Gyerekdartsversenynek adott otthont szombaton a veszprémi Pintes Söröző, ahol még a húsvéti nyúl is megjelent, ajándékot hozott a résztvevőknek.

Horváth Gábor

Szép számmal gyülekeztek a fiatalok szombat délelőtt a veszprémi Pintes Sörözőben, a falakra felhelyezett dartstáblák előtt azonnal el is kezdődött a gyakorlás. Az I. Húsvét Kupára 24-en adták le nevezésüket – tudtuk meg Jung Edinától, a szervező Virágzó Veszprémért Egyesület elnökétől. – Első alkalommal rendeztünk ilyen viadalt Veszprémben, nem volt kikötés, bárki nevezhetett, amatőrök, dartskedvelők, illetve olyanok is, akik már régebb óta klubszinten versenyeznek. Ez voltaképpen egy felmérés volt, milyen igény van egy ilyen rendezvényre – fogalmazott kérdésünkre Jung Edina.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Bár a Botev-iskolások ezúttal nem tudtak jelen lenni, de a lelkesedés így is tetten érhető volt. Szép számmal érkeztek a veszprémi Deák és Báthory diákjai, illetve a bakonyi vármegyeszékhely mellett képviseltette magát Pápa, Várpalota, Ősi, Körmend és Székesfehérvár is. Érdekesség, hogy mi okozza azt, hogy az alapvetően felnőttsportágnak gondolt darts ilyen népszerű és kedvelt a fiatalok körében. A magyarázat elsőre meglepő, de egyébként logikus. Az előző év végén robbant be a köztudatba Luke Littler, aki a londoni dartsvilágbajnokságon egészen a döntőig menetelt. Nagy bravúr, hogy tette ezt újoncként, még nagyobb meglepetés, hogy egy mindössze 17 éves fiatalemberről van szó. Az ifjú angol sztár sztorija Veszprémben és környékén is motiválja a gyerekeket, mivel a televízió számos dartsversenyt közvetít, sokan követik nyomon rendszeresen a legjobbak mérkőzéseit.

Visszatérve a veszprémi viadalra, a mérkőzések előtt a húsvéti nyuszi lepte meg a gyerekeket, egy kis édességgel kedveskedve a résztvevőknek.

Az egyéni verseny mellett a résztvevők csapatban is összemérhették tudásukat az I. Húsvét Kupán, illetve kis és nagy bull dobóversenyt is tartottak.

Eredmények:

1. helyezett LÓSITS ÁDÁM (Ősi)

2. helyezett CSÁSZÁR CSABA (Pápa)

3. helyezett MÉSZÁROS MILÁN (Veszprém Simonyi ált. isk.)

a második 3. helyezett RENCZES ÁRON (Veszprém Báthory ált. isk.)

Különdíjak

kis bull dobó verseny CSÁSZÁR CSABA (Pápa)

nagy bull dobó verseny TAKÁCS KRISTÓF (Veszprém, Deák iskola)

a legnagyobb dobás LÓSITS ÁDÁM 140  (Ősi)

501-es Csapatverseny

1. helyezett - Vegyes csapat

2. helyezett - Veszprém Báthory ált. iskola

3. helyezett - Veszprém Pintes gyerekek

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!