Nagypénteki megméretés

2024.03.30. 13:27

Húsvéti tojáslövő versenyt rendezett az ajkai egyesület

Izgalmasra sikerült az Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület húsvéti tojáslövő versenye, amelyet nagypénteken tartottak a lőtéren.

Tisler Anna

Péntek Vendel, az egyesület elnöke elmondta, a csaknem két évtizede megrendezett nyílt versenyt, amelyre bárki jelentkezhet életkortól függetlenül, eddig húsvétvasárnap tartották. 

A verseny pillanata
Fotó: Gyarmati László

Azért változtatták meg az időpontot, mert sokaknak az nem volt megfelelő. Idén jóval többen, nyolcvanan neveztek légpuska, csúzli és íjászat kategóriában. Légpuskával egy állványra felállított öt műanyag tojást tartó hurkapálcika valamelyikét kellett eltalálni, hogy a tojás leessen. A lövészek dolgát a nagy szél nehezítette, de voltak, akik többet is eltaláltak. Az élen holtverseny alakult ki. A verseny után jött a szétlövés. 

A harmadik helyért vívott csatában Lévai András győzött. Az első és második helyért több körben is ugyanannyit lőtt a két versenyző. Mindenki lélegzet-visszafojtva figyelte őket. Végül megszületett az eredmény, másodikként végzett Kasza László, első lett Baumgartner Zoltán. A győztesek minden kategóriában emléklapot kaptak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!