Az olimpiai szereplés a tét

2024.03.13. 11:20

Ligetvári Patrikék nagyot alkothatnak Tatabányán

A magyar férfi kézilabda-válogatott rendkívül fontos torna előtt áll, a csütörtöktől vasárnapig tartó tatabányai selejtezőn kivívhatja az olimpiai szereplés jogát. Csapatunk 12 éve nem járt ötkarikás játékokon.

Minden szurkoló jól emlékszik a 2012-es londoni olimpián szereplő magyar férfi kézilabda-válogatottra. Akkori csapatunk a legjobb négy közé verekedte magát, emlékezetes küzdelemben felülmúlva az izlandiakat, s végül negyedikként végzett. Ennél jobb eredményt sosem sikerült elérni ötkarikás játékokon, s azóta nem is tudtuk kvalifikálni magunkat az eseményre, Rio de Janeiróban és Tokióban is hiányzott a magyar válogatott a férfi kézilabdatornáról.

LIGETVÁRI Patrik
Ligetvári Patrikék hatalmas siker kapujában állnak, de nem lesz könnyű dolguk Fotó: MTI

Most viszont itt az idő, jó esély van arra, hogy ez a rossz sorozat megszakadjon! A mieink Tunéziával, Norvégiával és Portugáliával szerepelnek egy selejtezőcsoportban, amelyből az első kettő jut ki az idei párizsi játékokra. A tatabányai megmérettetés csütörtökön kezdődik, nemzeti együttesünk először Tunézia ellen lép pályára.

A magyar válogatott keretében két Veszprém vármegyei játékos szerepel, Ligetvári Patrik képviseli a Telekom Veszprémet, Bóka Bendegúz pedig a Balatonfüredi KSE csapatát. Mellettük akad még két Telekom Veszprém kézilabdázó, Palasics Kristóf és Fazekas Gergő szintén a bakonyiak kötelékébe tartozik, jelenleg kölcsönben szerepel.

A legutóbb olimpián szereplő magyar alakulatból Mikler Roland és Lékai Máté aktív még és van ott most is a válogatottban. Érdekesség, hogy a Londonban fantasztikusan védő Fazekas Nándor után ezúttal legidősebb fia, Gergő lehet ötkarikás csapat tagja.

A tatabányai olimpiai selejtező programja, március 14., csütörtök, 18.30: Norvégia-Portugália, 21.00: Magyarország-Tunézia. Március 16., szombat, 17.00: Portugália-Tunézia, 19.30: Norvégia-Magyarország. Március 17., vasárnap, 18.30: Tunézia-Norvégia, 21.00: Magyarország-Portugália.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!