Veszprém vármegyei rangadó

2024.03.22. 09:19

Rég focizott ilyen közel Veszprémhez a bakonyi csapat

A bajnokság 21. fordulójában előbbi otthonában csap össze egymással a Balatonfüredi FC és a Practical VSC Veszprém a labdarúgó NB III-ban.

Horváth Gábor

A rangadó vasárnap 14 órakor kezdődik. A vendégek számára nagyobba tét, hiszen Pető Tamás alakulata a bajnoki címért harcol. A Veszprém két sikerrel kezdte a tavaszi idényt, a tabella élére ugrott, ám legutóbb alulmaradt és a Tatabánya visszaelőzte az első helyen. A bakonyiak múlt héten hazai pályán (pontosabban Pápán) nem bírtak a Budaörssel, amely 3-1-re nyert. A címvédő csapat jelenleg két pontos hátrányban van a listavezető Tatabányával szemben, így fontos, hogy begyűjtse a pontokat.

Legutóbb edzőmeccsen találkoztak a felek, ahogy a kép is mutatja, a találkozó nem volt teljesen barátságos
Legutóbb edzőmeccsen találkoztak a felek, ahogy a kép is mutatja, a találkozó nem volt teljesen barátságos
Fotó: Nagy Lajos/Napló

Erre megvan minden esélye, a Balatonfüredi FC a 11. a tabellán és két vereség után áll. A Balaton-partiak hazai pályán kaptak ki a Tatabányától, ami nem meglepetés, az viszont igen, hogy legutóbb a sereghajtó Csorna két vállra fektette az alakulatot. Preisinger Sándor legénysége az első tavaszi fordulóban, a Dorog ellen mutatta meg, hogy jó erőt képvisel (március elején 1-0-ra nyert a BFC), így természetesen a Veszprém (sem) dőlhet hátra otthonában.

A Veszprém és a Balatonfüred legutóbb a téli szünetben, február közepén találkozott egymással, a felkészülési találkozó 1-0-s bakonyi sikert hozott. Veszprém-Balatonfüred bajnoki tavaly szeptemberben volt, akkor Pető Tamásék 2-1-s sikert arattak a pápai Perutz Stadionban. Azon a mérkőzésen a hazaiak a 60. percben kerültek előnybe, hat perccel később egyenlített a Füred, a győztes gól pedig a 94. percben született. Ha ezt a meccset vesszük alapul, izgalmas derbire van kilátás.

Érdekesség, hogy a bakonyiak rég nem fociztak ilyen közel a vármegyeszékhelyhez, hiszen jelenlegi pápai otthonuk jóval távolabb van, mint a füredi stadion. Minden bizonnyal sok vendégszurkoló érkezik az összecsapásra.

A Veszprémmel kapcsolatos információ, hogy a csapat tavaszi programja egy helyen változott. A klub értesítése szerint a jövő heti, Puskás Akadémia II. elleni hazai bajnoki, amely eredetileg vasárnap lett volna, új időpontja március 30., szombat 16 óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!