Röplabda

2024.04.28. 10:00

A bronzért játszhat a VESC

A női NB I-ben szereplő VESC röplabda csapata hazai pályán sem tudta legyőzni a Vasas SC-t, így a bronzéremért küzdhetnek tovább Deli Zsófiáék.

Balogh Dávid

VESC - Vasas SC 1:3 (15, -13, -19, -19)

Veszprém, 170 néző. V.: Nagy, Mezei.

VESC: Araújo 13, Kiss 8, Sólyomvári 12, Richards 6, Sevinger 7, Deli 2. Csere: Bődi (liberó), Piltman, Kovács 1, Rácz, Bozsó. Edző: Tumpech Ádám.

Vasas SC: Olcsváry 13, Kiss 14, Rieder 5, Märcz, Botyánszki 19, Szemler. Csere: Stankovics (liberó), Sinka 1, Altorjay, Fekete 9. Edző: Kőnig Gábor.

Remekül indította a mérkőzést a hazai csapat 
Fotó: VESC

 

Parádésan kezdte a mérkőzést a bakonyi csapat, ami meglepte a fővárosiakat. Sevinger Eszterék domináltak az első szettben, amire nem tudtak reagálni az angyalföldiek (25-15).

A második játékrészben teljesen megfordult a játék képe, és semmi sem jött össze a veszprémiek javára. A vendégek könnyedén egyenlítettek (13-25). 

A harmadik felvonásban érződött hazai részről a bizonytalanság, amit alaposan kihasználtak a fővárosiak, és megfordították a meccset (19-25).

A negyedik szett első fele fej fej melletti játékot hozott, azonban a folytatásban pontot tett a párharc végére a Vasas SC, így ők kerültek a döntőbe.

A VESC a bronzéremért küzdhet majd vagy a TFSE, vagy a Zugló csapatával. 

Tumpech Ádám: – A második szettől sajnos annyi hibát vétettünk, amennyi két meccsre is elég lett volna. Olyan érzésem volt, mintha nem is ugyanaz a csapat játszott volna tovább az első játékrész után. 

Kőnig Gábor: – Ma a türelmünk volt a kulcs, tudtuk, hogy a Veszprém nekünk fog esni hazai pályán, de ki tudtuk várni azt a pontot, ami után a magunk javára tudtuk fordítani a nagyon jó hangulatú mérkőzést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!