Amatőr röplabda

2024.04.29. 10:15

A Lovassy iskola második helye

Országos második helyezést sikerült elérnie a veszprémi Lovassy László Gimnázium csapatának a B kategóriás röplabda-diákolimpián az V-VI. korcsoportban.

Horváth Gábor

Idén 30. alkalommal rendezték meg a röplabdázók B kategóriás (versenyengedéllyel nem rendelkező diákok versenye) országos döntőjét.

A Lovassy-iskola fiúegyüttese remek játékkal menetelt a fináléig
Fotó: Magyar Diáksport Szövetség

A Magyar Diáksport Szövetség beszámolja szerint Debrecen látta vendégül azt közel félezer fiatalt, akik röplabdában megmérkőztek a diákolimpiai bajnoki címért. A folyamatosan növekvő létszámú versenyre idén több mint 300 csapat nevezett több mint 6500 diákkal, közülük a vármegyék nyertesei kapták meg a lehetőséget az országos döntőn való szereplésre.

A fiúknál a Lovassy csapata remek játékkal egészen a döntőig menetelt, ahol 3-1 arányban kikapott a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium együttesétől. A veszprémiek közül Nagy Zsombor különdíjat kapott mint a legjobb előkészítő.

A lányoknál is a Lovassy képviselte a vármegyei színeket az országos döntőben, a csapat végül a 18. helyen zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!