Diákolimpia

2024.04.21. 09:00

„Aranyos” pápai tollaslabdázók

A Magyar Tollaslabda Szövetség Cegléden rendezte a Tollaslabda Diákolimpia Országos Döntőjét. A megmérettetésen 11 pápai tollaslabdázó indult, közülük Stanka Luca és Mosonyi András bajnoki címet szerzett.

Haraszti Gábor

A bajnokok, Stanka Luca és Mosonyi András felkészítőikkel, Szabó Norberttel (balra) és Horváth Attilával

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

390 nevezővel, A és B kategóriában, egyéniben, párosban és vegyes párosban három napon keresztül zajlott az országos verseny Cegléden. A résztvevők ezúttal nem egyesületüket, hanem iskolájukat és városukat képviselték, és igyekeztek minél eredményesebben szerepelni. A 11 fős pápai csapatból a II. korcsoportosok A kategóriájában Stanka Luca kezdte meg a versenyzést.

– Összességében elégedettek vagyunk, abból a szempontból is, hogy nem fordult még elő, hogy minden indulónk főtáblára jusson – tájékoztatott Horváth Attila, aki Szabó Norberttel készítette fel a fiatalokat az idei tanév diákolimpiai küzdelmeire. 

– Stanka Lucának három ellenfélen keresztül vezetett az út a bajnoki címig, legnagyobb ellenfele Németh Júlia volt, akit egy szoros és egy sima szettben győzött le. A pápai lánynak a másik két ellenfél nem okozott problémát, bár utolsó mérkőzésén viszonylag sokat hibázott, így nagyon megszorongatták az aranyérem felé vezető úton, végül azonban kettő játszmában ezt a meccset is megnyerte, így jogosan, veretlenül szerezte meg az idei tanév diákolimpiai bajnoka címét. 

B kategóriában az indulási jogot szerző versenyzők közül voltak, akik idén először próbálkoztak, és olyanok is, akik már nagyobb rutinnal rendelkeznek. Az I. korcsoportos fiúk mezőnyében Mosonyi András mindjárt egy nehéz ellenféllel találta szemben magát, végül három szoros játszmában alulmaradt. Ezt követően azonban mindegyik mérkőzését megnyerte, így három győzelemmel továbbjutott a másnapi főtáblára, ahol egészen a döntőig menetelt, a fináléban végig irányította a játékot és megérdemelten szerezte meg az aranyérmet.

A felkészítő hozzátette, a két aranyérem mellett Stanka Lénának és Németh Nórának köszönhetően két ötödik helyet sikerült még begyűjteniük. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!