Röplabda NB I

2024.04.21. 11:22

Az első meccs után a Vasasnál van az előny

Háromszettes vereséget szenvedett a VESC csapata a női röplabda NB I elődöntőjének első mérkőzésén.

Balogh Dávid

Vasas SC-VESC 3:0 (21, 14, 23)

Budapest, 150 néző. V.: Suba, Kiss. 

Vasas: Olcsváry 16, Kiss 9, Rieder 8, Märcz 2, Botyánszki 17, Szemler 2. Csere: Stankovics, Szili (liberók). Edző: Kőnig Gábor. 

VESC: Araújo 3, Kiss 9, Sólyomvári 8, Richards 14, Bozsó, Deli 1. Csere: Bődi (liberó), Kovács, Rácz, Sevinger 5, Piltman 1. Edző: Tumpech Ádám.

A fővárosiak számára jött ki a lépés
Archív fotó: VESC

A házigazda kezdte jobb ritmusban a találkozót. A bakonyiak többször is sikeresen felzárkóztak, de a kritikus pillanatokban jobban teljesítő fővárosi alakulat megnyerte az első játékrészt (25-21). 

A második felvonás elejét is inkább az angyalföldiek irányították, de szorosan tartotta a lépést Tumpech Ádám csapata a játékrész feléig (13-10). A folytatásban ritmust váltottak a hazaiak, és lezárták a második szettet (25-14). 

A harmadik menetben kiegyensúlyozott csatát láthatott a publikum. A veszprémiek nagyszerűen küzdöttek a meccsben maradásért, de az angyalföldiek lezárták a találkozót (25-23). 

Kőnig Gábor: – Egészen elképesztő csapatunk van, ha csak a mai történeseket vesszük alapul, akkor azt a választ, amit a lányok adtak, és azt, hogy ezt a mérkőzést így is meg tudtuk nyerni 3-0-ra, nem is tudom hova tenni. Örülök, hogy győzelemmel kezdtük a párharcot, de ennek itt még nincs vége. 

Tumpech Ádám: – Nehéz az ilyen mérkőzés után nyilatkozni, mert sokszor az volt érzésem, mintha nem is a döntőbe kerülésért játszanánk. Rengeteg hibával, meddő támadójátékkal biztosan nem fogunk tudni mérkőzést nyerni senki ellen. 

A két nyert meccsig tartó párharc pénteken 18 órától Veszprémben folytatódik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!