Labdarúgás

2024.04.07. 18:56

Budapesten folytatta remek szériáját az FC Ajka

A labdarúgó NB II-ben szereplő FC Ajka a 27. fordulóban a kiesés elől menekülő BVSC-Zuglóhoz látogatott. A bakonyiak remekül éltek a helyzeteikkel, és végül két gólos sikert arattak.

Balogh Dávid

BVSC-Zugló–FC Ajka 0–2 (0–1)
Budapest, 232 néző. V.: Móri T.
Zugló: Csenterics – Benkő-Bíró, Poór, Vinícius, Király Á. – Mitrovics (Nwachukwu, 68.), Rabatin – Ihrig-Farkas (Tóth M., 68.), Tóth K. (Szilágyi M., 75.), Kelemen P. – Bacsa P. (Horváth R., 75.). Edző: Szekeres Tamás
Ajka: Szabados I. – Tóth G., Tar, Jagodics B., Csemer – Tajthy T. (Görgényi D., 60.), Sejben (Kenderes Z., 82.) – Babos B., Csizmadia Z. (Horváth P., 73.), Nagy K. (Pantovics, 73.) – Szarka Á. (Borsos F., 60.). Edző: Schindler Szabolcs

Szarkáék immáron tíz mérkőzés óta veretlenek
 Archív fotó: Nagy Lajos

Erőteljesen kezdett a hazai csapat. A második percben Mitrovics kényszerítőzött Poórral, majd az ajkai tizenhatoson belül Bacsa készítette le a labdát Tóthnak, aki 12 méterről a kapu mellé tekert. A 8. minutumban Kelemen trükkös megoldást választott a lövéshez, azonban alaposan elmérte magát. A 16. játékpercben ismét Kelemen próbált kellemetlenkedni a vendég kapunál, de Szabados résen volt. Meglepte az ajkaiakat a hazai csapat, de a védelmi vonal remekül tette a dolgát. Az első bakonyi lehetőségre 20 percet kellett várni, Csemer vette célba Csenterics kapuját, sikertelenül. A félidő derekán egy szöglet után Vinícius fejelhetett tisztán, de Szabados hatalmas bravúrt mutatott be. A 36. minutumban egy bakonyi sarokrúgást követően Csizmadia bólintott a kapuba, és juttatta előnyhöz a csapatát, 0-1. Az első játékrész ráadásában Nagy Krisztián próbálkozott még lövéssel, de a játékszer elkerülte a kaput.

Az 52. percben egy ajkai kontra végén Nagy Krisztián fektette el védőjét, majd kapura lőtt, de lövése egy védő lábáról szögletre vágódott. Pár perccel később Szarka is ziccerbe került, de nem élt a lehetőségével. A 61. percben Nagy Poórt borította fel az ajkai tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Mitrovics állt a labda mögé, a bal alsó sarkot vette célba, de Szabados érezte az irányt és kivédte a rosszul helyezett lövést. A kimaradt lehetőséget a bakonyiak a 65. percben megbüntették. Egy vendég kontra után Borsos ugratta ki Nagyot, aki az alapvonal közeléből gurított az ötösön belülre, ahol az érkező Babos 3 méterről a kapu közepébe lőtt, 0-2. 

A folytatásban is próbálkoztak a csapatok, azonban a kapuk már nem forogtak veszélyben. Az Ajka immáron tíz bajnoki mérkőzés óta nem kapott ki, és feljött a tabella 7. helyére.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!