Könyvtári játszóház

2024.05.16. 09:00

Mesés mulatságot szerveztek a gyerekeknek Pétfürdőn

Könyvtári játszóházba várták a meserajongókat hétvégén a közösségi házba és annak környékére. Bartos Erika írónő kis hősei és barátaik, az ő számos kalandjuk köré épültek fel a mesés játékok.

Benkő Péter

A legtöbb család mesepolcán biztosan ott lapul egy-egy kedves könyv a karakterek történeteiből, így a könyvtárosoknak könnyű volt a dolguk, mert tudták, a gyerekek jól ismerik a szereplőket. A mesés program ez alkalommal a hősökről szóló film vetítésével indult egy kulturális és szolgáltató cég közreműködésével, majd a mozizás után kezdődött el az igazi kalandozás a kis ligetben. A résztvevők pontszámok gyanánt katicapöttyöket gyűjthettek a feladatok teljesítésével, melyet aztán beválthattak az alkalomhoz illő jutalomra, azaz csokira.

Összesen mintegy száz fő vett részt a családi programon
Összesen mintegy százan vettek részt a családi programon
Fotó: Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár

Kicsik és nagyok bújócskáztak a mesék szereplőivel, a kalandorok térképet böngészve kutatták fel a búvóhelyeket. Volt kvízjáték, keresztrejtvény, árnyképpárosító feladat, memóriajáték, alagútban kutakodó labdagyűjtés, csomagszállítás a mocsáron, pikniktakarón heverészés, szóval sok-sok minden – hiszen a Közösségi Ház és Könyvtár környezetének adottságai is lehetővé teszik a kalandozást. Pátkainé Gál Klára könyvtáros lapunknak elmondta, ötven gyermek, legnagyobbrészt óvodások és szüleik, összesen mintegy száz fő játszhatott együtt, így kiváló családi program valósult meg.

Nem volt hiány izgalmakban, kalandokban
Nem volt hiány izgalmakban, kalandokban
Fotó: Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában