Elrajtolt a bajnoki szezon

2024.04.08. 08:39

Hajmáspusztán versenyeztek a tájfutók

A tájékozódási futóknál is kezdetét vette a 2024-es bajnoki szezon. A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tagjai ezúttal nem csak versenyzői, de vendéglátó szerepet is betöltöttek, hiszen ők rendezték meg a Szenior Ultra Hosszútávú Országos Bajnokságot és a tömegrajtos csapatbajnokságot.

Veol.hu

Míg a szeniorok a szezon leghosszabb távú pályáin bizonyították tájékozódó és állóképeségüket, az utánpótlás és felnőtt kategóriák tömegrajttal indított háromfős csapatokban vetélkedtek egymással. A két különböző típusú versenyre csodálatos természeti környezetben, Hajmáspusztán, egy évtizedek óta nem használt terepen került sor. A Bakonyban szokatlan löszös terület elsősorban részletgazdag vízmosásaival jelentett kihívást a mezőny számára, de a technikás pályák, illetve a nagyobb távok és szintkülönbségek sem törték meg a VHS futóinak lendületét. A remek teljesítményeknek köszönhetően az N21-es csapat megvédte bajnoki címét, illetve az N20-as lányok és az F18-as fiúk szintén aranyérmet szereztek, a szenioroknál pedig Wengrin Ágnes és Egei Tamás léphetett a dobogó legfelső fokára.

Az N21-es csapat megvédte bajnoki címét
Az N21-es csapat megvédte bajnoki címét
Fotó: Bálint Mónika/VHS

Eredmények, tömegrajtos csapatbajnokság, N14: 2. Gaschler Janka, Bálint Nóra, Molnár Zulejka.

N16: 3. Heizer Alíz, Kovács Borbála, Barát Jázmin.

N20: 1. Lantai Lili, Engi Lilien, Herna Rebecca.

N21: 1. Ódor Laura, Mérő Dominika, Máramarosi Rita.

F18: 1. Nagy Bence, Blaskó Benedek, Bálint Gergő.

Szenior Ultra Hosszútávú Országos Bajnokság, N55: 1. Wengrin Ágnes.

N75: 2. Komár Béláné.

F60: 1. Egei Tamás, ...3. Prill László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!