Körkép

2022.03.28. 18:31

Rig Lajos: A magánegészségügy nem rossz elképzelés

Rig Lajos országgyűlési képviselő szerint mindenki jól jár a fizetős egészségüggyel, írta a Magyar Nemzet.

Napló

Rig Lajos

Forrás: Napló

„Tegyük tisztába a dolgokat. Maga a magán-egészségügyi biztosítórendszer az nem egy rossz elképzelés” – nyilatkozta Rig Lajos szombaton a Partizánnak. A Jobbik parlamenti képviselője később kiemelte, szerinte mindenki jól jár a fizetős egészségüggyel. Rig Lajos 2018-ban pártja listájáról került parlamenti székbe,  most Veszprém megye 3-as számú egyéni választókerületében, Tapolcán méreti meg magát Navracsics Tiborral szemben.

- Álszentség lenne azt mondani, hogy az egészségügy nem üzlet, nincs olyan, hogy ingyenes egészségügy, ez egy illúzió – mondta Márki-Zay Péter egy korábbi interjújában. A baloldal miniszterelnök-jelöltje akkor hozzátette, ő nyugodtabb, ha az egészségügy üzlet, mint ha nem üzlet.

Az Origó korábban felhívta a figyelmet, a baloldal miniszterelnök-jelöltje ugyanazt a modellt vezetné be, amellyel 2010 előtt Gyurcsány Ferenc és kormánya próbálkozott: üzleti alapú, fizetős egészségügyet, privatizált kórházakkal és ellátóintézményekkel, írta meg a Magyar Nemzet. 

Címkék#Rig Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!