Herend

2014.09.23. 17:05

Bemutatjuk a városok polgármesterjelöltjeit: Vajai László

Herend - Vajai László független jelöltként próbálja megtartani Herenden a polgármesteri széket. A pályázó egy évtizede vezeti eredményesen a települést.

Balassa Gergő

Vajai László a Naplónak elmondta, 2004-ben rendkívül nehéz gazdasági és morális körülmények között, időközi választáson nyerte el a polgármesteri tisztet. Az előző időszakok látványos fejlesztései a tartalékokat felemésztették, továbbá 300 millió forint feletti adósságállomány keletkezett. A jelölt hangsúlyozta, hogy szigorú gazdálkodás mellett kötelezettségeiket mindig teljesítették a lakosság és vállalkozások többletterhelése nélkül, emellett fejlesztésekre is sor került az elmúlt tíz esztendő során, a 2014-es évet pedig már 124 millió forint pénztartalékkal indították. Csak a leglényegesebbeket említve: fűtéskorszerűsítés az iskolában és óvodában, az iskola informatikai rendszerének kiépítése, játszótér, közösségi tér kialakítása, óvodaépület összeépítése, sportpálya felújítása. Kiemelte: járdát, parkolót építettek, megújult a buszpályaudvar, kiépült a térfigyelőrendszer. Rendezték a temetőt, megszüntették a csapberki áldatlan állapotokat.

Vajai László Herenden független jelöltként indul a választáson

Választási programjának főbb pontjait összegezte Vajai László: ki kell építeni a csapadékvíz elvezető rendszert, a belterületi utakat fel kell újítani, az egészségház rekonstrukciója napirendre került, az iskola bővítése és a konyha átépítése elkezdődött, az óvoda tetőszerkezetét újjá kell építeni. A felsővárosi lakosok buszközlekedése az eddigi munka eredményeként megoldódik. A B lakóövezet közművesítése alapot ad egy fitnesz központ létesítésére. Nagyon fontos a közösségépítés, a közösségi tér biztosítása a civil szervezeteknek a régi iskolában, hangsúlyozta a független jelölt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!