Hétvége

2009.10.07. 14:03

Pigs Might Fly - Szülinapos malacok

Napló - Fergeteges bulival ünnepli a hét végén harmadik születésnapját a kemény, crossover muzsika híveinek veszprémi kedvence: a Pigs Might Fly zenekar.

Szabó Péter Dániel

A közelgő évforduló alkalmából egy kávé mellett faggattuk Sándor Attila énekest, illetve Szabó Dávidot, a mára országos hírű banda menedzserét.

- Bakonybéli főhadiszállásunkon intenzív, több órás próbákkal készülünk a jövő pénteki koncertre, ahol az év elején megjelent Pig City Life című nagylemez dalai mellett ropogósan friss nótákat is hallhat majd tőlünk a közönség - mondja a méteres rasztával bíró frontember, majd hozzáfűzi, a Song 10, illetve a Puppy Becomes Wolf című szerzemények dallamosabbak, prögősebbek, s kevésbé tördeltek a korábbi malac-opuszokhoz képest, ami ékes példája a crossover metálban utazó zenekar fejlődésének.

Visszatérve a hétvégi koncertre - amelynek egyébként az Expresszó ad otthont -, a Pigs Might Fly egy darbukán (közel-keleti tradicionális hangszer) bazseváló vendégzenésszel is kiegészül a jeles napon, s több vendégbanda is köszönti a szülinapos metálcsapatot. Színpadra lép például a Lettországból érkező Enhet, az ex.Brigád tagokból alakult Skru, de a Self Admitted, s a Veszprémben komoly népszerűségnek örvendő Eskabbe is tépi majd a húrokat.

A bulit követően intenzív próbaidőszak következik, tudtuk meg a Pigs Might Fly ügyeit koordináló Szabó Dávidtól, december elejétől ugyanis a hazai helyszínek mellett a környező országokat is útba ejtő, 40 állomásos turnéra indul a csapat.

- Áprilisig tart a monstre Kárpát-medencei körút, utána pedig a Balti-államokat érintő turné, majd egy Franciaországot, Belgiumot és Luxemburgot zúzzuk végig a srácokkal, s persze a nyári fesztiválok közül is minél több helyen szeretnénk muzsikálni - vázolja fel a malacok elkövetkező közel egy éves programját a menedzser.

Ez azonban még odébb van, most a pénteken, azaz október 9-én esedékes bulira koncentrálnak.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!