Hétvége

2014.05.02. 19:42

Staféta Ring Júliával

Múlt heti számunkban Dobai András azt kérdezte Ring Júliától, a Zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontjának ügyvezetőjétől, hogy mennyire újult meg az arborétum.

Mátételki András

- Angolkert stílusban létesült park hazánk legmagasabb fekvésű fás gyűjteménye. 1951 óta országos jelentőségű védett természeti terület - tájékoztat Ring Júlia. - Minden évszakban pompás látványt, kellemes felüdülést nyújt. A 2010-ben elkezdett és 2012 őszén befejezett munkálatok során a Bakonyban honos facsemetéket, örökzöld és lombhullató cserjéket telepítettek, ekkor megszépült a virágokkal és sziklakerti növényekkel kísért tóparti sétaút is.

Ring Júlia, a Zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontjának ügyvezetője

Hamarosan a ciszterci rend fennhatósága alá kerülő arborétumban jelenleg épp tavaszi karbantartási, kertrendezési munkálatok folynak, illetve az elmúlt évek során a látogatók számára nem elérhető, úgynevezett kis arborétumi terület összehangolása történik a kert nagyobb részével. Maholnap az angolkert immáron az apátsági díszudvaron keresztül is megközelíthető lesz. Bízunk benne, hogy az elmúlt évek apátsági, valamint arborétumi fejújítások még több látogatót vonzanak a jövőben.

Ring Júlia azt kérdezi Kandikó Ritától, hogyan lehet megtartani a fiatalokat vidéken.

A staféta következő vendége: Kandikó Rita.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!