Hírek

2009.01.14. 03:29

Bridzs és kézművesség

<b>Megyei körkép</b> - A dermesztő hidegben nem jó az utcán beszélgetni, sokkal jobb például a művelődési házak által szervezett klubfoglalkozásokon társas életet élni.

Munkatársunktól

Sokan csak a társaság kedvéért látogatják az általában heti rendszerességgel működő klubokat. A megye négy művelődési házában arról érdeklődtünk, náluk milyen klubok működnek, melyeket látogatják a legtöbben, és tervezik-e újabbak indítását.

Veszpréminé Turtsányi Valéria, a pápai Jókai Mór Művelődési Központ igazgatónője nagyon büszke arra, hogy náluk 52 közösség működik. 

Többek között néptánc, modern tánc, aerobik, jóga, életmód, komoly- és könnyűzenei zenekarok, hon-ismereti, természetjáró, bélyeggyűjtő és éremgyűjtő klub, filmklub. Idén tűzzománc szakkört szeretnének indítani. 

Devecserben a képzőművészeti és sakk-klub a leglátogatottabb valamennyi közül. Cseh Tiborné művelődésszervezőtől lapunk megtudta, hogy újabb egyesületeket szeretnének létrehozni, melyek elsősorban a fiatalokat és a középkorú hölgyeket céloznák meg.

A baba-mama klubba és a bridzsklubba járnak a legtöbben Tapolcán, de sakk- és színjátszó kör is működik a település művelődési házának falai között - tudtuk meg Tóth Boglárka művelődésszervezőtől. 

Zircen nagy népszerűségnek örvend a foltvarró klub és a Tündérsíp elnevezésű, gyermekeknek tartott kézműves foglalkozás. 

Benczikné Tóth Magdolna,
az intézmény vezetője azt is elmondta lapunknak, hogy sokan érdeklődnek a népi kismesterségek iránt, tavaly a bőrművestanfolyam aratott nagy sikert, idén pedig kosárfonó kurzust szeretnének indítani. Zircen még a versmondó kör és a vegyes kórus is heti rendszerességgel tart összejöveteleket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!