Hírek

2009.01.09. 03:29

Maradhat a múzeum

<b>Zirc</b> - Ez év végéig az apátság meghosszabbította a megyei önkormányzattal a Bakonyi Természettudományi Múzeum bérleti szerződését.

Mátételki András

A történet előzménye, hogy az évtizedek óta a múzeumnak helyet adó apátságnak szüksége van a kiállítótermekre - 350 négyzetméterről van szó -, ezért felkérte a tulajdonost, a megyei önkormányzatot, költöztesse el a kiállítást. 

Tavalyelőtt született egy megállapodás, amelynek értelmében a megye bérli a helyiségeket egészen 2008 végéig. Ennek előzménye, hogy abban az évben a város, a megye és az apátság közös pályázatot nyújtott be a turisztikai értékek fejlesztésére. 

A 800 millió forintra pályázók ebből a pénzből újították volna meg az apátság előkertjét, jelentős átalakításokat végeztek volna a belvárosban, a Rákóczi téren, s felújították volna a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóházat. 

A legnagyobb költség egy új épület létrehozása, amelyben helyet kapna a természettudományi múzeum kiállítása. 

Tavaly nyár végére kiderült, nem nyert a pályázatuk, amit majd újból beadnak, ha lesz rá lehetőség. Ezért született meg a megyei önkormányzat és az apátság között a bérleti szerződés meghosszabbítása ez év végéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!