Hírek

2009.02.06. 03:28

Van választásunk!

<b>Veszprém</b> - Mennyibe kerül nekünk a gázkrízis? Könnyű mondani, hogy vegyünk példát az észak-európai országokról, mert hiába vannak meg hazánkban az alternatív módszerek kidolgozásának feltételei, a gazdasági válság alatt kevesen vágnak bele egy ilyen befektetésbe.

Szarka Evelin

A napkollektorok, a biomassza és a szélerőművek jelentik a jövőnket, az online szavazásunkon voksolók csaknem negyven százaléka szerint ez a helyes irány. Ők azonnal megkezdenék a munkát, ám ezt a szavazók egyötöde túl drágának, a jelenlegi gazdasági környezetben kivitelezhetetlennek tartja. 

A válaszadók egynegyede szerint be kell látnunk, hogy túlságosan függünk az orosz-ukrán vezetékeken érkező földgáztól, így ha úttörő, önellátásra törekvő megoldásokat nem is alkalmazunk, egy másik - ezt helyettesítő vagy kiegészítő - vezeték kiépítése érdekében is tárgyalnunk kell más államokkal. 

Túlságos függésünkből nem tudunk kitörni - mondják a legpesszimistábbak, de közel ugyanennyien nyugodtak maradtak a krízis alatt is, hiszen mint mondják, hamar helyreállt a rend. Következő kérdésünkre szavazzon a www.naplo-online.hu honlapon! 

Arra keressük a választ, hogy vajon ki venne fel a gazdasági válságban vergődve újabb hitelt, vagy a már meglévőket le-het-e kedvezőbb konstrukcióra váltani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!